25. rujan 2019. | Autor: Maja Hrešć

Svečanom akademijom obilježen Dan policije

Predstavnici Grada Varaždina, gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar u srijedu su prisustvovali  svečanoj akademiji kojom je u varaždinskom HNK obilježen Dan policije.

Blagdan svetog Mihaela – Dan policije, Policijska uprava varaždinska i ove godine obilježava nizom aktivnosti. Na svečanoj akademiji najboljim policijskim službenicima u protekloj godini uručene su pohvalnice za njihov rad. Uz načelnika Policijske uprave varaždinske Predraga Benčića, saborskog zastupnika Anđelka Stričaka te zamjenika župana Tomislava Paljaka, sve prisutne prigodnim je govorom pozdravio i gradonačelnik Ivan Čehok.

„Svake godine imamo čast i priliku biti ovdje na Danu policije i moram reći da svake godine jedino hrvatska policija i naša Policijska uprava varaždinska uspijeva okupiti ovoliko načelnika i gradonačelnika. Ovo se dogodilo zadnji put kada smo potpisivali Aglomeraciju. To govori da je policija ovo što treba biti u zajednici, kohezivni faktor, da organizira, čini jedne drugima bliskima, da je snaga koja uspijeva učiniti sve nas ponosnima na svoje zajedništvo. Tako i treba biti no, bez obzira na to koliko imali policajaca ili kakva je organizacija službe, bez dobre suradnje zajednice, građana, gradonačelnika, načelnika, svih ostalih općinskih i gradskih službi i same policije, naši građani neće biti sigurni. Prema tome, naša je zajednička obveza , a i zajednička dužnost, da upravo pokazujući koliko želimo zajedno raditi, i policija u zajednici i zajednica s policijom, učinimo naše građane sigurnijim. Čovjek mora najprije ostvariti svoje egzistencijalne potrebe poput hrane, pića, odijevanja, stanovanja, a nakon toga, za njega je gotovo na istoj razini osjećaj sigurnosti. Sigurnost nije samo fiziološka potreba i nije samo vezana uz fizičke činjenice, zato je jako teško odrediti što znači biti siguran. Osjećaj sigurnosti je pomalo i subjektivan, ali meni je drago da, kada je riječ o sigurnosti, pa čak i oni koji su malo osjetljiviji, stvarno mogu reći da se u Varaždinu osjećaju sigurni. To je zasluga, prije svega, policije i dobre suradnje s gradskom upravom i svim ostalim upravama. Jer, ma što mislili i kako gledali na Hrvatsku, činjenica jest da se na sjeveru Hrvatske, osobito u Varaždinu, građani osjećaju sigurnima. Kad je najveća poteškoća krađa bicikla ili kako izgleda jedna biciklistička staza, onda možemo slobodno reći da se osjećamo sigurni.“ – rekao je gradonačelnik te svima čestitao blagdan svetog Mihaela.