Varaždinske mažoretkinje

Varaždinske mažoretkinje osnovane su u travnju 1994. godine kao prvo društvo koje njeguje mažoret ples u varaždinskoj županiji. Od 1998. godine djeluju kao samostalna udruga koja okuplja šezdesetak djevojčica i djevojaka osnovnih i srednjih škola. Kadetkinje, juniorke i seniorke nastupale su u mnogim hrvatskim i inozemnim gradovima.

Bile su gošće mnogih televizijskih emisija ( Sedma noć, Igre na ledu, Dobri ljudi, Lijepom našom …) na Novogodišnjem sajmu u Zagrebu i na najvećoj smotri oružanih snaga „Jarun 95“. Sudjelovale su na mnogim regionalnim i državnim prvenstvima i smotrama na kojima su postigle zapažene rezultate. U suradnji s Varaždinskom televizijom Varaždinske su mažoretkinje kao suvenir grada Varaždina snimile turističko – promidžbeni film ''Naš Varaždin''.

2003. godine osnovan je i dječji sastav za djevojčice predškolskog uzrasta.

Od 2005. godine predvodnicom Varaždinskih mažoretkinja postaje Anita Mikac, kojoj je nakon odlaska dotadašnje predvodnice Petre Martinjak to povjerenje ukazao voditelj i osnivač Varaždinskih mažoretkinja Anđelko Zorković (1928. - 2011.). Anita Mikac Grabarić i danas je voditeljica Udruge Varaždinske mažoretkinje s najduljim kontinuiranim mažoret stažom. Koreografije osmišljavaju i uvježbavaju voditeljica Anita Mikac Grabarić i licencirana trenerica Ivana Cmrečki.

Od značajnijih nastupa Varaždinskih mažoretkinja izdvojit ćemo dodjelu priznanja Plava zastava, sudjelovanje na proslavama Praznika rada, Dana Grada, manifestacijama Ljeto u Varaždinu, Špancirfestu, Dječjoj Olimpijadi gradskih vrtića Grada i Županije, međunarodnim nogometnim utakmicama, Svjetskom rukometnom prvenstvu 2009. godine, Božićnim igraonicama DND, na Revijama mažoretkinja prijateljskih sastava iz Nina, Daruvara, Labina, Nedelišća, Klinča Sela, Pisarovine, Belca, Rijeke, Rovinja, Lošinja, Bala, Ogulina i KUD-a Češka Obec u Bjelovaru, te na brojnim drugim događajima.

Varaždinske mažoretkinje pozivaju djevojčice i djevojke na audicije za uzrasne kategorije: dječji sastav (6 – 8 god. starosti), kadetski sastav (9 – 11 god. starosti), juniorski sastav (12 – 14 god. starosti) i seniorski sastav (15 – 18 god. starosti).

Upisi se obavljaju na jesen i na proljeće a vezani se uz početak odgojno-obrazovne godine, ali se djevojčice i djjevojke, odnosno njihovi roditelji, zainteresirani za upis u Varaždinske mažoretkinje uvijek mogu javiti na broj 098/690-106 (Anita Mikac Grabarić), odnosno mailom na [email protected], ili jednostavno na njihovoj Facebook stranici.

Od osnivanja Varaždinskih mažoretkinja 1994. godine, predsjednik i voditelj Udruge bio je gospodin Anđelko Zorković. Od ljeta 2011. godine pa do danas predsjednik Udruge Varaždinske mažoretkinje je Aleksandar Grabarić, dopredsjednik je Mario Cikron, a voditeljica i koreografkinja Anita Mikac Grabarić.

Novo suvremeno vrijeme sa sobom donosi promjene u sustavu postojanja Udruge Varaždinske mažoretkinje, pa se tako od ljeta 2011. godine provode  sveobuhvatne audicije koje uključuju sve dječje vrtiće i osnovne te srednje škole s područja Grada i okolice, pa je posljednjih godina broj Varaždinskih mažoretkinja u stalnom porastu. 

Od 2012. godine Varaždinske mažoretkinje su, zahvaljujući suradnji s bajkovitim varaždinskim slikarom Željkom Prstecom i varaždinskim Muzejom anđela, predvodnice Grada u kojem anđeli spavaju, te kao Varaždinske anđelice nastupaju na brojnim događajima vezanim uz Advent, Špancirfest, te u Muzeju anđela i Anđelinjaku, što su kao autentičnu promociju Varaždina prepoznale brojne tvrtke kao i ugledne medijske kuće.

Varadinske mažoretkinje i Varaždinske anđelice svojim nastupima podržavaju kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine

Obzirom da je Udruga Varaždinske mažoretkinje neprofitna udruga građana, ovom prilikom ističemo veliku zahvalnost na dosadašnjoj pomoći Gradu Varaždinu, Varaždinskoj županiji, tvrtki Crtorad i varaždinskom Muzeju anđela

Varaždinske mažoretkinje i Varaždinske anđelice svojim nastupima podržavaju kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine kao i sve druge projekte u kojima sudjeluju.

Obzirom da je Udruga Varaždinske mažoretkinje neprofitna udruga građana, ovom prilikom ističemo veliku zahvalnost na dosadašnjoj pomoći Gradu Varaždinu, Varaždinskoj županiji, Varaždinskoj Biskupiji, tvrtki Crtorad i varaždinskom Muzeju anđela.

 

 

KONTAKT

Udruga Varaždinske mažoretkinje Varaždin
Matični broj/JMBG 1368923
OIB 76629603473
Otokara Keršovanija 6
42000 Varaždin

Kontakt osoba: Aleksandar Grabarić
T: 042/313-289
M: 098/284-091
F: 042/313-289
E-mail: [email protected]
IBAN: HR392360000-1101734010, Zagrebačka banka.