Popis ulica

Popis ulica po mjesnim odborima

U ovoj rubrici možete pronaći popis svih ulica u Varaždinu i 9 prigradskih naselja – od najstarije Zagrebačke do najnovije - Ulice grada Koeblenza. Zagrebačka je ujedno i najduža varaždinska ulica (4140 m), dok je sa samo 47 m Školska na popisu kao najkraća.

Inače, Imenovanje i preimenovanje ulica na području Grada provodi se na temelju Zakonu o naseljima iz 1988.g. i Odluke o načinu, postupku i kriterijima za davanje imena i preimenovanja ulica i trgova na području Grada Varaždina koju je donijelo Gradsko vijeće. Ulice i trgovi mogu imati imena po zemljopisnim i drugim pojmovima, po imenima i datumima koji su vezani uz povijesne događaje, te po imenima osoba koje su dale značajan doprinos političkom, gospodarskom, kulturnom, znanstvenom, sportskom i drugom društvenom razvoju općenito, a posebice Grada Varaždina, od čije smrti je u pravilu prošlo više od 5 godina.

Želite li doznati više podataka o ulici koja vas zanima, potražite ih u GIS-u Riječ je o integriranom sustavu sklopovlja, računalnih alata, korisničke programske podrške, a u svrhu sakupljanja, organiziranja, rukovanja, analize, modeliranja i prikaza prostornih podataka s ciljem rješavanja složenih problema analize i planiranja koje Grad Varaždin primjenjuje od 2008. godine. Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj sadrži digitalni katastarski i orto foto plan, topografske planove, prostorno plansku dokumentaciju,a preko njega se može dobiti uvid u zemljišne knjige i u katastarski operat. Putem GIS-a možete, primjerice, doznati kojem mjesnom odboru pripada određena ulica, ili koja dimnjačarska služba ima koncesiju na njenom području.

Kontakt s predstavnicima Vijeća mjesnih odbora

Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, lokalnu samoupravu i opće poslove
Trg Kralja Tomislava 1, Varaždin
T: 042 402 525
Kontakt osoba: Snježana Požgaj
E-mail: [email protected]
Korisne informacije: GIS – Grad VaraždinInformacije o mjesnim odborima