Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina

Graberje 33
42000 Varaždin
T: 042/262-243
M: 091/575-9909
E: [email protected]
Web: www.ztk-gradavarazdina.hr

Predsjednik: Željko Hajdinjak

E: [email protected]

M: 091/5759909

Tajnik: Darko Tomašek

E: [email protected]

M: 099/4309900

Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina osnovana je prema Zakonu o tehničkoj kulturi i Zakonu o udrugama radi promicanja obavljanja djelatnosti tehničke kulture, utvrđivanja i ostvarivanja politike njezina promicanja te ostvarivanja drugih zajedničkih interesa u djelatnosti tehničke kulture na području grada Varaždina.

Tehnička kultura važan je čimbenik razvitka i života svakog pojedinca, ponajprije djece i mladih. Raznovrsni programi koji doprinose stjecanju novih znanja i vještina temelj su razvoja stvaralačkih aktivnosti i novih tehnoloških dostignuća u suvremenom životu svake životne skupine.

Osnovna zadaća Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina je koordinacija i objedinjavanje rada udruga tehničke kulture, osiguranje uvjeta za njihov rad te organizacija  različitih aktivnosti vezanih uz poticanje, stvaranje i realizaciju programa iz različitih područja tehničke kulture.

Financijska sredstva za ostvarivanje programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Varaždina osiguravaju se u proračunu Grada Varaždina. 

UDRUGE U TEHNIČKOJ KULTURI