Zatvori

Zanima vas što ima u gradu? Pogledajte aktualni program događanja

Početna Novosti

Novosti

U Varaždinu odana počast svim žrtvama i preminulim braniteljima u Vukovaru

Ime Vukovara, grada heroja, lampionima je u nedjelju, 17. studenoga, ispisano na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu, čime je odana počast svim žrtvama i preminulim braniteljima u Vukovaru 1991. godine.
Nedjelja, 17. studeni 2019.

Predstavljen program Adventa u Varaždinu

Gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenica Sandra Malenica u četvrtak su uz direktoricu Turističke zajednice Grada Varaždina Jelenu Toth i predstavnike suorganizatora - Koncertnog ureda, Gradske tržnice Varaždin, PR Lady i Show concepta, novinarima predstavili program Adventa u Varaždinu koji će se od 29. studenog do 6. siječnja održavati na 7 gradskih lokacija i sa preko 100 različitih programa uveseljavati brojne posjetitelje.
Četvrtak, 14. studeni 2019.

Potpore za još 17 poduzetnika - ukupno 362

Grad Varaždin će  ove godine poduzetnicima isplatiti rekordan iznos novčanih bespovratnih  potpora, više od 3 milijuna kuna. 
Srijeda, 13. studeni 2019.

„PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO“

Danas je u Dječjem vrtiću „Varaždin“ – objekt Gortanova održana konferencija za novinare na kojoj su uručeni paketi igara te bojanki na temu razvrstavanja i recikliranja otpada.
Srijeda, 13. studeni 2019.

Gradonačelnik ispunio obećanje – u Biškupcu posađena stabla javora

Gradonačelnik Ivan Čehok u utorak je prisustvovao sadnji drveća na uglu Gospodarske ulice i Trga Ivana Perkovca u Biškupcu.
Utorak, 12. studeni 2019.

Čestitka planinarima

Planinarsko društvo Ravna gora brojnim je aktivnostima obilježilo 100 godina organiziranog planinarstva i rada društva u Varaždinu. U ponedjeljak je dvorani GMV u palači Herzer održana svečana skupština društva na kojoj je na tom jubileju okupljenim članovima društva čestitao gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, generalni pokrovitelj proslave 100-te godišnjice.  
Ponedjeljak, 11. studeni 2019.

Varaždin - jedan od svijetlih primjera brige za životinje

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak predstavnika Grada Varaždina i Udruge Prijatelji životinja.
Ponedjeljak, 11. studeni 2019.

Savjet Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Varaždinu

Danas je u Gradskoj vijećnici održan prijem za članove Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Petak, 08. studeni 2019.

Servisirane velike ljestve JVP Grada Varaždina

Gradonačelnik Ivan Čehok u petak je uz svoje zamjenike Zlatana Avara i Sandru Malenicu prisustvovao demonstraciji rada servisiranih vatrogasnih autoljestvi koje su nakon redovnog desetogodišnjeg servisa ponovno u funkciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.
Petak, 08. studeni 2019.

Konferencija za mlade u Ravensburgu

Učenici Prve gimnazije Varaždin u razdoblju od 26. listopada do 1. studenog boravili su u gradu Ravensburgu u sklopu Erasmus + projekta na konferenciji za mlade. 
Petak, 08. studeni 2019.

Otvorena učionica na otvorenom III. osnovne škole Varaždin

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je uz pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženku Dević prisustvovao svečanom otvorenju drvene sjenice u dvorištu III. osnovne škole Varaždin.
Četvrtak, 07. studeni 2019.

Varaždinci se u rekordnom broju prijavili za mikrosolare

Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je službene podatke o zaprimljenim prijavama na natječaj za ugradnju malih solarnih elektrana na obiteljske kuće. 
Četvrtak, 07. studeni 2019.

Pedstavljanje e-mobilnosti i prve brze punionice za električne automobile

Danas je u Ulici Vinka Međerala ( uz Medicinsku školu ) održano predstavljanje projekta e-mobilnosti i nove punionice za električne automobile.
Četvrtak, 07. studeni 2019.

Veleposlanica Litve oduševljena Varaždinom

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u srijedu je priređeno primanje za NJ. E. Jurate Raguckiene, izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Republike Litve i Republici Hrvatskoj. 
Četvrtak, 07. studeni 2019.

Koordinacija mjesnih odbora

Predstavnici šesnaest mjesnih odbora koji djeluju na području Grada Varaždina danas su u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom dr.sc. Ivanom Čehokom i njegovom zamjenicom Sandrom Malenicom raspravljali o prijedlogu plana proračuna Grada Varaždina za 2020. godinu te su upoznati s planiranim projektima i mogućnostima njihove realizacije. 
Utorak, 05. studeni 2019.

Zlatni CTK kod gradonačelnika

U Gradskoj vijećnici danas je održan prijem za članove tamburaškog orkestra Centar tradicijske kulture koji su na 26. Susretima hrvatskih tamburaša u kategoriji koncertnih orkestara osvojili zlatnu plaketu i posebnu nagradu Grand Prix s najviše osvojenih bodova.
Utorak, 05. studeni 2019.

Otvoren konzulat Moldove

U zgradi Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin u Preradovićevoj ulici ponedjeljak navečer svečano je otvoren konzulat Republike Moldove  u Republici Hrvatskoj. 
Utorak, 05. studeni 2019.

Veleposlanik Republike Slovačke na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Ivan Čehok u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici primio NJ. E. Petra Suska, veleposlanika Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj.
Ponedjeljak, 04. studeni 2019.

Položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih

Povodom predstojećeg blagdana Svih svetih, izaslanstvo Grada Varaždina, predvođeno gradonačelnikom Ivanom Čehokom odalo je počast svim preminulim građanima Varaždina i Varaždinske županije polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Varaždinu.
Četvrtak, 31. listopad 2019.

Varaždinskim poduzetnicima potpore u iznosu od skoro 3 milijuna kuna

U četvrtak se u Salonu Gradske vijećnice održao 18. javni kolegij gradonačelnika na kojem su gradonačelnik Ivan Čehok, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i pročelnici Upravnih odjela Grada informirali javnost o planovima i aktualnostima u radu gradske uprave.
Četvrtak, 31. listopad 2019.

INtegracija učenika Pripadnika romske nacionalne manjine U školski susTav - INPUT

Grad Varaždin je po prvi puta provodio projekt INtegracija učenika Pripadnika romske nacionalne manjine U školski susTav – INPUT u sklopu Europskog socijalnog fonda.
Srijeda, 30. listopad 2019.

Aktivnosti u DV Biškupec

Djeca u dječjem vrtiću Varaždin, objekt u Biškupcu sustavno provode projekte i aktivnosti kojima se razvijaju i njeguju rana ekološka svijest te pozitivni humani stavovi i odnosi prema prirodi i okolišu.
Ponedjeljak, 28. listopad 2019.

Gradonačelnik podijelio zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u subotu je povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi organiziralo svečanu podjelu zahvalnica kako bi se višestrukim darivateljima krvi zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu.
Subota, 26. listopad 2019.

Varaždinski folklorni ansambl na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je u Gradskoj vijećnici primio članove Varaždinskog folklornog ansambla i njihovog umjetničkog voditelja i osnivača Pjerina Hrvaćanina.
Subota, 26. listopad 2019.

KOMEMORACIJA U SPOMEN ŽRTVAMA PORATNIH LIKVIDACIJA DRUGOG SVJETSKOG RATA

Povodom blagdana Svih Svetih, kod spomen križa u Dravskoj šumi, danas je održana komemoracija u spomen žrtvama poratnih likvidacija Drugog svjetskog rata.
Petak, 25. listopad 2019.

Dobitnici plaketa "Veliko srce Varaždina 2019"

Veliko srce Varaždina ove se godine dodjeljuje 7. put, a odluku o dobitnicima donosi DGV na prijedlog dječjih foruma, razrednika, razreda, grupe učenika pristiglih iz svih varaždinskih OŠ i Centra T.Špoljar.
Petak, 25. listopad 2019.

Gradonačelnik s učenicima posadio stabla voćaka

Gradonačelnik Ivan Čehok u petak je uz privremenu pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina Draženku Dević, na 2. i 4. osnovnoj školi Varaždin sudjelovao u kolektivnoj sadnji drveća povodom održavanja akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“.
Petak, 25. listopad 2019.

Održana 2. sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom

Dana 24. listopada 2019. godine održana je druga sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Varaždina u 2019. godini na kojoj je dogovoreno obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca u Sportskoj dvorani Graberje.
Petak, 25. listopad 2019.

Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Okrugli stol  pod nazivom „Pojedinačna procjena – individualiziranje pojedinačnih potreba za standardizaciju postupanja“ održan je danas u Županijskoj palači u Varaždinu.
Petak, 25. listopad 2019.

Započeo Climahton 2019 u Varaždinu

Danas je u prostorima Geotehničkog fakulteta u Varaždinu započeo još jedan Climathon s temom „Varaždin, solarni grad“.
Petak, 25. listopad 2019.

Novi zamah partnerstvu s Koblenzom

Izaslanstvo Grada Varaždina početkom tjedna boravilo je u posjetu partnerskom i prijateljskom Gradu Koblenzu u Njemačkoj. 
Četvrtak, 24. listopad 2019.

Gradonačelnik u obilasku radova na nogometnom igralištu NK Varteks

Gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je obišao radove na uređenju budućeg nogometnog igrališta NK Varteks u Hrašćici na kojem će se uskoro postaviti umjetna trava.
Srijeda, 23. listopad 2019.

Javna tribina - ENERGETSKA OBNOVA VIŠESTAMBENIH ZGRADA

Grad Varaždin u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever poziva sve zainteresirane građane na javnu tribinu pod nazivom „Energetska obnova višestambenih zgrada“.
Srijeda, 23. listopad 2019.

Prijem kadeta Fight Cluba Kovačić

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar u ponedjeljak je u Gradskog vijećnici primio kadete Fight Cluba Kovačić koji su na Kupu Hrvatske za kadetkinje i kadete održanom 6. listopada 2019. godine u Svetom Ivanu Zelini osvojili ukupno 13 medalja – 3 zlatne, 5 srebrnih i 5 brončanih.
Ponedjeljak, 21. listopad 2019.

Otvoreni poziv za prijavu korisnika u program poludnevnog boravka i program rane intervencije u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin

Obavještavamo da je Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin raspisao natječaj/otvoreni poziv za prijavu korisnika u program poludnevnog boravka i u program rane intervencije, a koji će se odvijati u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin.
Ponedjeljak, 21. listopad 2019.

Najavljen 1. Zuberfest - festival zborskog pjevanja

Danas je u Gradskoj vijećnici održana konferencija na kojoj je najavljen program 1. Zuberfesta Varaždin.
Petak, 18. listopad 2019.

Besplatni pravni savjeti pravne klinike

Danas, 17. listopad 2019. g. u Gradskoj vijećnici grada Varaždina održan je prvi krug projekta „Vanjske klinike“ Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, od ukupno sedam predviđenih za ovu akademsku godinu 2019./2020.
Četvrtak, 17. listopad 2019.

Nova igrala na dječjim igralištima

Danas je na igralištu u Širokim ledinama održana konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Ivan Čehok i predstavnici tvrtke Parkovi dali informacije o uređenju igrališta na Ledinama te o planovima za uređenje novih igrališta u Varaždinu.
Srijeda, 16. listopad 2019.

Prezentacija ljetovanja na Rabu

Dječje odmaralište Varaždin na Rabu ove je godine obilježilo šezdeset godina rada i bilo je u sezoni potpuno popunjeno. 
Utorak, 15. listopad 2019.

Kućanu Gornjem novo dječje igralište

U ponedjeljak kreću radovi na opremanju dječjeg igrališta u Kućanu Gornjem.
Utorak, 15. listopad 2019.

Uskoro početak radova na vrtiću u Kućanu Donjem

U društvenom domu u Kućanu Donjem danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju objekta dječjeg vrtića u Kućanu Donjem.
Utorak, 15. listopad 2019.

Grad Varaždin, FOI i Grad Čakovec u projektu ABCitiEs

U utorak se u Gradskoj vijećnici održao transnacionalni sastanak projektnih partnera EU projekta ABCitiEs (Area Based Collaborative Entrepreneurship) Interreg Europe programa koji u Hrvatskoj provode Grad Varaždin, Fakultet organizacije i informatike i Grad Čakovec.
Utorak, 15. listopad 2019.

Zamjenica gradonačelnika primila sudionike Erasmus+ projekta

U ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održan prijem za sudionike Erasmus+ projekta Suradnja za inkluziju (COLINC - Colaboration for inclusin), kojima je domaćin Dječji vrtić Dječji svijet Varaždin.
Ponedjeljak, 14. listopad 2019.

1. humanitarna utrka grada anđela za Ivana Kišića

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je sudjelovao na 1. humanitarnoj utrci grada anđela koja se održala u organizaciji Atletskog kluba „Varaždin“, Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.
Subota, 12. listopad 2019.

Gradonačelnik otvorio sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“ i „Sajam sigurnosti i prevencije“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok u petak je otvorio 24. međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“ koji se održava od 11. do 13. listopada 2019. godine u varaždinskoj Areni.
Petak, 11. listopad 2019.

Grad Varaždin priključuje se akciji „ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ“

U četvrtak je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare povodom predstavljanja nacionalne akcije kolektivne sadnje drveća „ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ“.
Četvrtak, 10. listopad 2019.

Varaždinu i partnerima europska nagrada za urbanu mobilnost

Europski projekt CityWalk u kojem je Grad Varaždin sudjelovao kao predstavnik Hrvatske, dobitnik je značajne europske nagrade za inovativne, regionalne projekte REGIOSTARS 2019. 
Četvrtak, 10. listopad 2019.

Građanima i Udruzi „Gredica“ vrtovi na Banfici

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o zakupu zemljišta između Udruge za promicanje održivog načina življenja Gredica i Grada Varaždina. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i predstavnica Udruge Rusalka Majer.
Četvrtak, 10. listopad 2019.

„Zdravi pokret“ ponovno na stadionu Sloboda

Varaždinke i Varaždince, vježbače uključene u "Zdrav pokret" prvog su dana vježbanja pozdravili gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Zajednice sportskih udruga Alen Runac.
Četvrtak, 10. listopad 2019.

Amanda Mlinarić i Klara Košćak na prijemu u Gradskoj vijećnici

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je u Gradskoj vijećnici primio istaknute varaždinske sportašice, streličarku Amandu Mlinarić i atletičarku Klaru Košćak.
Srijeda, 09. listopad 2019.

1 2 3 4 5 53 54