Čarobna škrinja

"Čarobna škrinja" naziv je petominutnog animiranog filma koji je u sklopu proslave Dana grada Varaždina predstavljen uzvanicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća te posjetiteljima novootvorene varaždinske sportske dvorane. Ovo je prvi puta da se u Hrvatskoj animirani film koristi u svrhu brendiranja grada.

Film je djelo zagrebačke agencije Luminus, čiji su radovi za neke od najgledanijih događanja na svijetu (dodjela nagrade Oscar, finale američkog NBA i drugi) nagrađivani prestižnim međunarodnim nagradama. U suradnji sa varaždinskom tvrtkom Gold, kreativni tim Luminusa koji čine Kristijan Petrović, Renato Grgić i Tonči Klarić odlučio se za formu animiranog filma kao svojevrsnog iskoraka u predstavljanju i brendiranju jednog grada.

"Uz činjenicu da je jedan od najljepših i najstarijih srednjoeuropskih gradova, grad baroka i Špancirfesta, Varaždin je prepoznat i kao grad po mjeri svojih građana. Animirani film nije tek puko pokretanje sličica, već proces oživljavanja priče pa nam se upravo ta forma nametnula kao idealna za predstavljanje grada" - smatra Renato Grgić, kreativni direktor i jedan od autora filma.

"Varaždin je zaista nalik na čarobnu škrinju - ugodan, šarmantan, a istovremeno dinamičan grad koji živi punim plućima. Promišljajući o najboljem pristupu, došli smo do zaključka kako ćemo grad tako duge povijesti i bogate tradicije najbolje prikazati kao složeni mehanizam glazbene škrinjice za čiju su čaroliju i identitet ipak najzaslužniji ljudi – duša samog grada" - zaključuje Kristijan Petrović, također zaslužni autor te kreativni direktor.

Filmom "Čarobna škrinja", jedinstvenim i u svjetskim razmjerima, Varaždin će svoju prepoznatljivost moći isticati ne samo regionalno i nacionalno već i na široj globalnoj razini te suvremeno oblikovanim vizualnim identitetom uspješno konkurirati i kao kvalitetna tržišna marka.