Europa za građane

Projekti u tijeku

In-LoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities)

Cilj projekta je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom "eRačun za državu".

više informacija

više informacija

Zaželi - program zapošljavanja žena

Prijave za sudjelovanje u projektu programa „Zaželi“

Više informacija

 

Indigo green

Cilj projekta je osnaživanje i priprema dugotrajno nezaposlenih osoba i osoba s invaliditetom za lakšu integraciju na lokalno tržište rada kroz implementaciju edukacijskih programa iz poljoprivrednog sektora za povećanje zapošljivosti socijalno ugroženih skupina. Projekt vodi Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o., a uz Grad Varaždin partneri u njemu su HZZ-PS Varaždin, Udruga „Njezina druga šansa“, Udruga „Anđeli čuvari grada Varaždina“, Gradska tržnica Varaždin te Turistička zajednica grada Varaždina. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti iznosi 157.850,00 € od čeka EU financira 95%, a provodit će se do 12 mjeseci.

ACTIVE

Grad Varaždin je nositelj projekta pod nazivom „Pomoćnici doprinose razvoju održivog obrazovanja“, a cilj mu je provođenje niza aktivnosti u svrhu pomoći skupina u nepovoljnom položaju u svladavanju dnevnih obrazovnih i osobnih zadataka kroz uspostavu bolje interakcije između vršnjaka, obrazovnog osoblja i društva u cjelini. Krajnji cilj je postizanje što kvalitetnije integracije djece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih škola s teškoćama u razvoju u redovit edukacijski sustav i društvo općenito. Partneri na projektu su Razvojna agencija Sjever-DAN d.o.o. Hrvatski zavod za zapošljavanje –Područna služba Varaždin, Grad Bjelovar, Grad Koprivnica, Grad Križevci i Grad Virovitica. Vrijednost projekta je 265.221,92 EUR-a, a vrijeme provođenja 18 mjeseci.