23. rujan 2019. | Autor: Maja Hrešć

Prijem članova savate kluba FC Kovačić u Gradskoj vijećnici

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici primio članove savate kluba Fight Club Kovačić kako bi im čestitao na odličnim rezultatima koje postižu na natjecanjima.

Na prijemu su prisustvovali Emanuel Šprem koji je, na Svjetskim igrama borilačkih sportova proteklog vikenda održanih u Varaždinu, u svojoj kategoriji do 75 kilograma, osvojio titulu juniorskog proamaterskog prvaka Europe u kickboxingu, zatim Nikola Starčević koji je osvojio zlato u veteranskoj kategoriji, Željko Kranjc iz seniorske kategorije i Lovro Cepanec iz kadetske kategorije.

Predsjednik Gradskog vijeća čestitao je svima na postignutim uspjesima. „Drago mi je što mogu čestitati Emanuelu na tituli juniorskog proamaterskog prvaka Europe u kickboxingu, kao i ostalim članovima koji su također osvojili zlatne medalje i pojaseve u svojim kategorijama na nedavno održanom turniru u varaždinskoj Areni. To je samo pokazatelj da je sport nešto što se mora usaditi u mlađe generacije jer sve što proizlazi iz sporta pozitivno djeluje na mlade. Pozivam djecu i mlade s područja Grada i županije da se uključe, ako ne u ovaj sport, onda već u neki drugi, sukladno njihovim interesima i afinitetima. Grad Varaždin zaista, sukladno mogućnostima, puno ulaže u sport. Putem Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Zaklade za kvalitetan sport financiraju se i klubovi i pojedinci. Nedavno smo dodijelili i NK Varteksu upravljanje nekretninom u Hrašćici, te će uskoro biti potpisan ugovor o dodjeli tih nekretnina gdje će oni izgraditi centar s umjetnom travom, tribinama, rasvjetom. Doista se ulaže što je najviše moguće.“ – rekao je predsjednik Gradskog vijeća.