01. listopad 2019. | Autor: ddretar

Poziv na humanitarnu utrku grada anđela

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan zajedno s varaždinskim proslavljenim trkačem Josipom Lackovićem uputili su javni poziv svim građanima Varaždina da sudjeluju na „1. humanitarnoj utrci grada anđela“.

Poziv je upućen nakon radnog sastanka u Gradskoj vijećnici na kojoj su dogovoreni svi detalji ove velike humanitarne akcije. Dogovorena je tehnička pomoć gradskih odjela te tvrtki poput Gradske tržnice i Čistoće u organizaciji humanitarne rekreativno-sportske manifestacije koja će start i cilj imati na Kapucinskom trgu.

Organizatori utrke koja će se održati u subotu, 12. listopada 2019 su Atletski klub Varaždin, Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina,  a prikupljena humanitarna sredstva namijenjena su za liječenje Ivana Kišića oboljelog od cerebralne paralize.

Prijave za utrku obavljaju se putem interneta, na: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3201, gdje je objavljen raspis utrke sa svim potrebnim podacima. Kotizacija, koja je ujedno donacija, iznosi 50,00 kuna, a svi koji to žele mogu uplatiti i više sredstava. Zagrebačka banka je u tu svrhu otvorila poseban žiro račun za Ivana IBAN: HR6223600001502617718.

Start utrke bit će 12. listopada u 10 sati na Kapucinskom trgu, a dužina staze bit će oko 4,8 kilometara. Ruta vodi od Kapucinskog trga do Korza, zatim prema zgradi policije u Ulici Augusta Cesarca pa dalje prema Željezničkom kolodvoru i Studentskom centru te u Ulicu kralja Petra Krešimira IV., Preradovićevu, Kukuljevićevu, prema stadionu Sloboda pa Vatrogasnom domu, pored Gradske tržnice i preko Stančićevog trga, po bedemima Starog grada i Uršulinskom ulicom prema Ulici Ankice Opolski i cilju na Kapucinskom trgu.

Svi sudionici utrke, odnosno građani koji će donirati sredstva za pomoć Ivanu Kišiću, kao nagradu će dobiti simboličnu jedinstvenu medalju u obliku anđela.