07. listopad 2019. | Autor: Maja Hrešć

Položeni vijenci povodom Dana neovisnosti

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar u ponedjeljak je povodom Dana neovisnosti, uz predstavnike Varaždinske županije, Policijske uprave varaždinske, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja i ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, na varaždinskom groblju položio vijence i zapalio svijeće u spomen na poginule branitelje.

Dan neovisnosti obilježava se 8. listopada svake godine, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

„8. listopada je značajan datum za cijelu Hrvatsku jer smo tada formalno raskinuli sve pravne veze s bivšom Jugoslavijom i izgradili modernu Republiku Hrvatsku. Uz osjećaj ponosa, uvijek na taj dan prevladava i osjećaj tuge jer se prisjećamo svih branitelja koji su s našeg područja, iz 104. i 7. gardijske brigade te Specijalne jedinice policije „Roda“, položili svoje živote i time dali najveću moguću žrtvu za neovisnost Hrvatske. Ovom prigodom odajemo im počast za njihovu žrtvu. Svim građanima čestitam Dan neovisnosti.“ – poručio je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.