28. svibanj 2013.

Podrška završetku izgradnje POS-stanova

nistriza na posu

28.05.2013.-Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš u sklopu svog boravka u Varaždinskoj županiji, u ponedjeljak je obišla i gradilište POS stanova u Ulici Vilka Novaka. U pratnji gradonačelnika Gorana Habuša, župana Predraga Štromara i njihovih suradnika te predstavnika JU Gradski stanovi i izvođača radova Zagorje Tehnobetona obišla je zgrade koje se nakon zastoja ponovo grade zahvaljujući dogovoru koji je nedavno postignut. U pratnji Natalije Martinčević, zamjenice gradonačelnika i zastupnice u Saboru, Vjerana Radelića, zamjenika gradonačelnika i Josipa Heheta, predsjednika Gradskog vijeća, Vlade Vlašića, pročelnika UO za komunalni sustav i urbanizam te ostalih uzvanika uvjerila se u napredovanje i kvalitetu radova.
Po obilasku gradilišta ministrica Anka Mrak – Taritaš  je novinarima izjavila:
Grad Varaždin zaista je bio grad u kojem su krenuli POS stanovi i vi vrlo dobro znadete, kao i ja, da je na razini države to u jednom času zaista zanemareno. Mi sada ponovo pokrećemo POS na razini države u Zagrebu i Splitu. Ono što je važno želimo da se i u Varaždinu taj dobar projekt POS-a koji se pokazao da je dobar za naše građane i dalje nastavi. Uložit ćemo svu energiju i trud te poduzeti sve što treba da se ovaj projekt POS-a na kojem se nalazimo danas u potpunosti završi kako bi građani Varaždina imali dobre, kvalitetne i povoljne stanove.
U startu smo plasirali 4 milijuna kuna, a postoje i planovi za nastavak financiranja kako bismo završili ove tri zgrade u odnosu kakva će biti zainteresiranost. Bez obzira na tu zainteresiranost, mi smo prije tjedan dana pokrenuli projekt iznajmljivanja stanova. U Zagrebu smo već ponudili najam sedamdesetak stanova a imamo još 400 zahtjeva. Prema tome, za one stanove za koje neće biti zainteresiranih za otkup nema ni jednog razloga da ih ne iznajmimo ne samo građanima Varaždina već i onima koji ovdje vide mogućnost a rade negdje drugdje.

Gradonačelnik Goran Habuš posjet ministrice iskoristio je da zahvali na potpori zahvaljujući kojoj će projekt POS-a biti završen na zadovoljstvo investitora, izvođača i kupaca stanova:
Želim se zahvaliti ministrici graditeljstva i APN-u koji su prepoznali potrebu da se ovdje zaista nastavi gradnja jer prijašnje stanje nije odgovaralo nikome,  najmanje kupcima koji su već kupili te stanove niti onima koji žele kupiti stan a niti izvođačima radova. Rokove izgradnje postavio je izvođač radova Zagorje Tehnobeton. Zgrada A-1 bit će završena do 30. rujna, zgrada B-1 s 56 stanova do 30. studenoga a zgrada A-2 do 31. prosinca. Dakle, do kraja godine sve tri zgrade bi trebale biti stavljene u funkciju na zadovoljstvo svih. Uskoro bi trebalo biti održano Upravno vijeće Javne ustanove Gradski stanovi gdje će se donijeti odluka o penalima koji bi se trebali isplatiti avansno. Nakon toga, svaki će kupac potpisati aneks ugovora i složiti se s ovim načinom koji smo predložili. Osim toga Zagorje je obećalo da će uvesti Dane otvorenih vrata i dati mogućnost da pogledaju u kojoj su fazi njihovi stanovi. Nakon dva-tri sastanka uspjeli smo steći povjerenje kupaca i pokrenuti stvari u pozitivnom smjeru i završiti projekt u roku koji smo zadali sami sebi.