30. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

Otvorena 72. Međunarodna znanstvena konferencija ekonomskog i socijalnog razvoja

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u četvrtak je nazočio otvorenju 72. Međunarodne znanstvene konferencije ekonomskog i socijalnog razvoja (ESD) „Digital Transformation and Business“. 

Konferencija se održava na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, 30. rujna i 1. listopada 2021., a organizirana je u suradnji s Fakultetom za menadžment Sveučilišta u Varšavi, Poljska i Pravnim fakultetom Sveučilišta Mohammed V u Rabatu, Maroko.

Konferencija je organizirana s ciljem razmjene znanja i iskustava stručnjaka zainteresiranih za teme iz područja suvremene ekonomije, međunarodnog tržišta kapitala, poduzetništva, suvremenog upravljanja poduzećima. 

Na otvorenju su uz rektora Sveučilišta Sjever Marina Milkovića sudjelovali prorektori te domaći i inozemni znanstvenici. Pozdravni govor održao je i idejni začetnik esd konferencije prof.dr.sc. Marijan Cingula.

Nazočne je ispred Grada Varaždina pozdravio gradonačelnik Neven Bosilj koji je čestitao organizatorima, istaknuvši važnost znanosti za razvoj lokalne zajednice i društva u cjelini, a samu temu digitalna transformacija, s obzirom na novu financijsku omotnicu, naveo je ne samo kao aktualnu, već i potrebnu. 

Druga tematska područja znanstvenog dijela konferencije su: globalizacija i izazovi suvremenog svijeta, poduzeće u turbulentnom okruženju, poduzetništvo između kreativnosti i birokracije.

Više informacija o samoj Konferenciji na https://www.esd-conference.com/conference/76