20. svibanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Objavljeni javni pozivi za oslobođenje od plaćanja komunalne naknade i zakupnine

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpore - oslobođenje od plaćanja obveze komunalne naknade za razdoblje od 1. travnja 2020. godine pa za vrijeme trajanja protuepidemijskih mjera.

Pozivaju se svi gospodarski subjekti, obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a čije je poslovanje onemogućeno u potpunosti odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ili Stožera civilne zaštite Grada Varaždina, čiji je prihod pao za više od 20% u odnosu na isti mjesec prethodne godine i ako su uzrok pada prihoda mjere Stožera, da podnesu zahtjev putem online Obrasca za dodjelu potpore – oslobođenje od plaćanja obveze komunalne naknade.

Javni poziv te online obrazac i kriteriji koje je potrebno zadovoljiti za dodjelu potpore nalaze se na web stranici Grada Varaždina: https://varazdin.hr/zahtjev-dodjelu-potpore-oslobadanje-od-placanja-komunalne-naknade-podrucju-grada-varazdina/.

Zahtjevi se podnose u razdoblju od dana objave poziva, a najkasnije 45 dana nakon prestanka mjera.

 

Također, objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpore - oslobođenje od plaćanja zakupnine za prostore u vlasništvu Grada Varaždina za razdoblje od 1. travnja 2020. godine pa za vrijeme trajanja protuepidemijskih mjera.

Ako ispunjavaju potrebne kriterije, obveznici plaćanja zakupnine za prostor u vlasništvu Grada Varaždina čije je poslovanje onemogućeno u potpunosti odlukama Nacionalnog i gradskog stožera, mogu podnijeti pisani Zahtjev za dodjelu potpore – oslobođenje od plaćanje zakupnine koji je poslan zakupoprimcima uz račun.

Javni poziv, kao i kriteriji te zahtjev, dostupni su na web stranici Grada Varaždina: https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-podnosenje-zahtjeva-dodjelu-potpora-oslobodenje-od-placanja-zakupnine-prostore-vlasnistv-8316/.