05. veljača 2019. | Autor: Maja Hrešć

Izrađen Plan urbane mobilnosti Grada Varaždina - CityWalk

U sklopu projekta CityWalk, koji provodi Grad Varaždin zajedno s još sedamnaest partnerskih gradova iz Europe, izrađen je „Plan urbane mobilnosti Grada Varaždina“.

Plan daje smjernice i prijedlog idejnih rješenja koja će pridonijeti održivoj prometnoj politici urbanog i ruralnog područja grada Varaždina, a s naglaskom na pješačenje, nemotorizirani i javni prijevoz uz optimizaciju cestovnog prometa.

 „Plan urbane mobilnosti Grada Varaždina“ izrađen je u svrhu poticanja gospodarskog razvoja grada, poboljšanja kvalitete života i zdravlja, poboljšanja kvalitete zraka i zaštite okoliša te osiguravanja sigurnog okruženja za život svih stanovnika, a posebice najranjivijih korisnika (pješaka, biciklista, djece, osoba s invaliditetom te osoba starije životne dobi).

Projekt CityWalk (Towards energy responsible places: establishing walkable cities in the Danube Region) sufinanciran je iz programa Europske Unije - Interreg Danube Transnational Programme. Ukupne je vrijednosti 2,380,492.20 €, a ukupni proračun za Grad Varaždin iznosi 161.125,00 €. Osnovni cilj projekta je poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja, kao sredstva urbane mobilnosti.

 

Plan urbane mobilnosti Grada Varaždina - CityWalk