09. prosinac 2022. | Autor: dd

Večer matematike u dječjem vrtiću Varaždin

Ove godine Dječji vrtić Varaždin uključio se u nacionalni projekt Večer matematike, kojeg organizira Hrvatsko matematičko društvo.

Cilj projekta Večer matematike je popularizacija matematike među odraslima i djecom od najranije dobi i organizira se isti dan diljem Republike Hrvatske.

1. prosinca 2022. godine, na radionici Večer matematike u objektu Aleja dječjeg vrtića Varaždin, djecu i njihove roditelje dočekale su brojne igre i aktivnosti koje je  osmislila je i izradila voditeljica radionice Večer matematike u Aleji, odgojiteljica savjetnica Tatjana Kelnerić, uz pomoć i potporu odgojiteljica Karmen Jakopović i Tajane Pavković. Sve pripremljene igre i aktivnosti bile su  namijenjene razvoju matematičkih kompetencija na zabavan i djeci prirodan način, kroz igru, istraživanje, druženje s roditeljima i drugom djecom. Kroz radionicu se djeci želio približiti pojam matematike te njena prisutnost i važnost u svakodnevnom životu.  Budući da su djeca i roditelji pokazali velik interes za ovu radionicu, nastavit ćemo se uključivati u ovaj i slične projekte i narednih godina.