30. siječanj 2024. | Autor: dd anica

Varaždinski maratonci Ana Pavčec Kregar i Andrej Hladnik odlični na velikoj utrci u marokanskom Marrakechu

 

Varaždinski trkači na duge staze, Ana Pavčec iz Trkačkog kluba Marathon 95 i Andrej Hladnik iz Atletskog kluba Varaždin, s velikim su uspjehom nastupili na 34. izdanju međunarodne maratonske utrke u marokanskom Marrakechu, koja je održana protekle nedjelje, 28. siječnja. Riječ je o vrlo popularnom maratonu koji je ove godine okupio više od 12.000 trkačica i trkača iz cijeloga svijeta.

Ana Pavčec maratonsku utrku je završila na visokom 37. mjestu u konkurenciji 160 trkačica s vremenom 3:46:47. Još bolji plasman ostvario je Andrej Hladnik, koji je maratonsku stazu istrčao u vremenu 2:27:54, što je njegov novi osobni rekord, a koji ga je gurnuo na odlično 24. mjesto.

 

Do odlaska varaždinskih trkača u Marrakech došlo je zahvaljujući prijateljskoj suradnji ovog marokanskog grada i Grada Varaždina, čiji su izaslanici s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem početkom studenoga prošle godine potpisali i Pismo namjere o suradnji. A jedan od prvih koraka u tom smjeru bilo je upravo sudjelovanje Varaždinaca na velikoj maratonskoj utrci. I dok su domaćini pokrili trošak smještaja i startnine, Grad Varaždin financirao je put u Maroko.

 

- Prije svega treba pohvaliti izrazito ljubazne domaćine koji su nas dočekali i udobno smjestili, a sama organizacija utrke je bila zaista odlična. Čak je i jutarnja temperatura na startu u 8.30 bila skoro pa idealna za postizanje dobrih rezultata, a upravo je to i iskoristio naš najbolji trkač Andrej Hladnik koji je istrčao utrku života s novim osobnim rekordom – poručili su iz Atletskog kluba Varaždin.

 

Andrej je tako uz prošlogodišnju titulu prvaka države u maratonu dodao još jedan zapažen rezultat, kojim je ponovno potvrdio da je trenutno jedan od najboljih maratonaca u Hrvatskoj.

 

- Iz tog razloga upućujemo iskrenu i veliku čestitku našem Andreju na fantastičnoj utrci i odličnom rezultatu! - zaključili su njegovi kolege iz AK Varaždina.

 

Čestitke svojoj članici Ani Pavčec uputio je Trkački klub Marathon 95. Osim pohvala na dobro odrađenoj utrci i sjajnom rezultatu, šaljivo su zaključili: - Tko je rekao da nas nema i u Africi. Kenijci čuvajte se! Dolazi TK Marathon 95!

 

Iz oba kluba posebnu zahvalu uputili su Gradu Varaždinu na podršci i pomoći oko odlaska na ovaj poseban i izuzetan maraton u afričkom Marrakechu.