26. kolovoz 2024. | Autor: dd

Na Špancir Kupu nastupilo 500 mladih nogometaša iz 20 klubova

NK Sloboda Varaždin je s početkom Špancirfesta na svom stadionu organizirala sportsku manifestaciju 3. Špancir Kup Dechatlon Varaždin 2024. Tim su povodom tijekom vikenda proteklu subotu i nedjelju utakmice igrali mlađi uzrasti nogometaša - dječaka rođenih 2014., 2015., 2016. i 2017. godine.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj naglasivši kako upravo ovih dana sport i glazba itekako idu zajedno, te je okupljene igrače i njihovu pratnju pozvao da obiđu Varaždin i uživaju u sadržajima Špancirfesta.

Na Turniru su u oba dana odigrane 92 utakmice od po 20 minuta, nastupilo je 500 mladih nogometaša iz 20 hrvatskih i slovenskih klubova, te su postignuti slijedeći rezultati:

U-8 dječaci rođeni 2017. godine:

1. Lumen 1 Varaždin

2. NK Podravina Ludbreg

3. NK Slaven Belupo Koprivnica

4. NK Sloga Čakovec

Najboljim golmanom ovoga uzrasta proglašen je Ivan Mešnjak (NK Slaven Belupo), najbolji strijelac s 9 golova bio je Fran Kovačić (NK Sloga), a najbolji igrač Noah Kečkan (NK Lumen 1).

        U-9 dječaci rođeni 2016. godine:

1. NK Mura Mursko Središće

2. NK Novi Marof

3. NK Sloga Čakovec

4. NK Pregrada

Najboljim golmanom uzrasta U-11 proglašen je  William Fegeš (NK Sloga), najboljim strijelcem sa 8 golova proglašen je Adam Kraljić (NK Sloga), a najbolji igrač bio je Lan Gmuškovnjak (NK Mura).

 U-10 dječaci rođeni 2015. godine:

1. NK Celje

2. NK Varteks

3. NK Mura

4. NK Međimurje

Najboljim golmanom ovog uzrasta postao je Petar Štrlek (NK Varteks crveni), najbolji strijelac s 8 golova bio je Luka Rkman (NK Celje), a najbolji igrač Filip Hrvačanin (NK Celje).

U-11 dječaci rođeni 2014. godine:

1. NK Pregrada

2. NK Međimurje

3. NK Varteks

4. NK Sloboda

Najbolji je golman u ovoj kategoriji bio Petar Šoman (NK Pregrada), najbolji strijelac Dino Kovačić sa 8 postignutih golova (NK Međimurje), a najbolji igrač Neo Papeš (NK Pregrada).

Najboljem golmanu, strijelcu i igraču na svečanosti proglašenja rezultata dodijeljene su medalje a igračima najboljih timova medalje i pehari, koje su im uručili predstavnici organizatora Nedjeljko Novak i Ervin Jergan te poznati nogometni stručnjaci Marijan Mrmić i Mario Kovačević. Najsretnijim su, pak, posjetiteljima Turnira na završnoj svečanosti pripale vrijedne nagrade nagradne tombole, koju su za tu priliku priredili organizatori.