07. veljača 2023. | Autor: dv

Rastimo zajedno - radionice za roditelje u DV Varaždin

Dječji vrtić "Varaždin" bio je jedan od prvih deset vrtića u Hrvatskoj u kojima je započeta provedba programa podrške roditeljstvu "Rastimo zajedno".

Jedanaest radionica osmišljeno je za roditelje djece najranije dobi. Više od 100 roditelja završilo je radionice upravo u DV "Varaždin". Roditelji 21. stoljeća, četiri stupa roditeljstva, roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta, sva naša djeca i kako ih volimo, slušanje - važna vještina roditeljstva, kako dijete uči o svijetu oko sebe, granice - zašto i kako, kreiramo i biramo rješenja, roditeljske odgovornosti i još neka pitanja, biti roditelj: utjecaji i izbori i završetak i novi početak, jedanaest je tema koje se prolaze kroz strukturirane dvosatne radionice. Važo je napomenuti da su radionice besplatne i da im se mogu priključiti i roditelji čija djeca nisu polaznici DV "Varaždin".

Osim radionica podrške roditeljstvu "Rastimo zajedno" u DV "Varaždin" provide se i radionice namijenjene samo očevima u "Klubu očeva". 

Od samih početaka radionice vodi Krešimir Plantak Večerin, odgojitelj savjetnik, a od prošle godine su mu se pridružile i psihologinja Ana Jelušić i odgojiteljica Snježana Veselić.

U srijedu, prvog veljače, novih deset roditelja dobilo je svoje diplome kojima se potvrđuje njihov roditeljski rast. 

Ukoliko se i Vi želite priključiti radionicama, slobodno svoj interes iskažite na mail [email protected].