05. studeni 2019.

Zlatni CTK kod gradonačelnika

U Gradskoj vijećnici danas je održan prijem za članove tamburaškog orkestra Centar tradicijske kulture koji su na 26. Susretima hrvatskih tamburaša u kategoriji koncertnih orkestara osvojili zlatnu plaketu i posebnu nagradu Grand Prix s najviše osvojenih bodova.

Članovi tamburaškog orkestra ovojili su i u kategoriji folklornih sastava još jedno zlato i posebnu nagradu Grand Prix. Članove i voditelje u Vijećnici je primio gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok koji im je čestitao na ovom iznimnom uspjehu.

"U protekle dvije godine Grad je podigao sredstva za izvainstitucijsku kulturu, ne samo za njihov rad već i za popratne manifestacije koje se održavaju u Varaždinu. Ovakav veliki uspjeh i priznanje samo potvrđuje da kad uložite, ne samo financijski nego i kad pratite izvaninstitucijsku kulturu, plodovi se moraju pokazati, a pokazuju se upravo ovdje u radu s mladim ljudima" - rekao je gradonačelnik Čehok.

S članovima CTK Varaždin na prijemu su bili i predsjednica centra Petra Golubar i voditelj Tibor Bun koji su popnosno najavili izlazak novog cd-a, novog spota i veliki koncert za Dan Grada.