26. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima iz Varaždinske županije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je prisustvovao svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Varaždin na kojoj su dodijeljena priznanja „Plaketa Zlatna kuna“ najuspješnijim trgovačkim društvima Varaždinske županije za 2021. godinu.

Sjednici su nazočili rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković i prorektor Damir Vusić, prodekanica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Marina Klačmer Čalopa, zamjenica župana Silvija Zagorec, a sjednicu je otvorio predsjednik HGK Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić.  

Gradonačelnik Neven Bosilj uručio je priznanje najuspješnijem velikom trgovačkom društvu WE – KR d.o.o. iz Donje Višnjice i čestitao svim nagrađenima. Naglasio je kako Grad Varaždin uspješno i konkretno surađuje s poduzetnicima te da se upravo priprema i novi natječaj za Poduzetnički fond gdje će se poduzetnike subvencionirati s preko milijun kuna bespovratnih sredstava. „Danas nagrađujemo najbolje tvrtke koje su ostvarile iznimne rezultate u ovim teškim vremenima. Vjerujem da su naši gospodarstvenici ovdje na sjeveru spremni da mogu amortizirati i ove energetske izazove i inflatorne udare i da mogu i ubuduće ostvariti ovakve rezultate kao do sad. Svaka kriza je ujedno i prilika, ali zahtijeva veliko znanje i izvrsnost te dobar menadžment, što ste vi svojim primjerom pokazali. Varaždin je studentski grad, bunar potencijalnih kadrova i velike nade polaže u svoje studente, a također i ulažemo puno u IT sektor i IT industriju. U suradnji s našim sveučilištima koji studentima omogućavaju odlično obrazovanje i start za daljnji razvoj karijere, pa zatim preko Tehnološkog parka, sada nastojimo u ITU mehanizam koji ćemo provoditi ubaciti predinkubacijski i inkubacijski centar za mlade kao glavnu vertikalu za ITU. Pokušavamo i želimo na taj način što više mladih zadržati u Varaždinu da budu kotač, zamašnjak našeg IT grada i da se u konačnici otvara što više tvrtki na ovom području poput Mobilisisa, Cratisa. Od srca vam čestitam na vašem radu i svim uspjesima.“ – rekao je gradonačelnik.

Plaketa Zlatna kuna za malo trgovačko društvo uručena je tvrtki RDTECH d.o.o. iz Varaždina, za srednje trgovačko društvo tvrtki CALZEDONIA DIGITAL d.o.o. sa sjedištem u Jalžabetu, za veliko trgovačko društvo WE – KR d.o.o. iz Donje Višnjice, a priznanje za životno djelo Miljenku Boršćaku, direktoru tvrtke BOMARK AMBALAŽA d.o.o. i generalnom direktoru BOMARK GRUPE iz Varaždina.