16. svibanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Zlatna europska liga u Varaždinu

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u ponedjeljak je nazočio konferenciji za novinare u varaždinskoj Areni na kojoj je najavljeno održavanje Zlatne europske lige i Final Four muške Europske zlatne lige u Varaždinu.

Varaždin tako ovog proljeća postaje centar europske odbojke. Na konferenciji su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Utakmice Zlatne europske lige počinju od 25. svibnja od kojih će u Varaždinu muška reprezentacija igrati četiri utakmice 25. i 26. svibnja s Ukrajinom, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom. Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. svibnja s Češkom, a 28. svibnja sa Slovačkom. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

„Uvijek dobro surađujemo s Hrvatskim odbojkaškim savezom. Grad Varaždin sa svojom infrastrukturom može pratiti ovakva događanja. Uvijek gledamo da pazimo na omjer domaćih klubova koji ovdje treniraju. Borimo se sa smještajnim kapacitetima, bit će više od 1500 noćenja, ali u okolici Varaždina i u susjednom Međimurju je također dostupan smještaj za koji vjerujemo da će ovom prilikom biti popunjen. Posebno nas veseli da će igrati reprezentacije Ukrajine i želimo im dobrodošlicu u naš grad. Kada dolaze ovakve reprezentacije budi se interes naših građana za odbojku, a ovakva događanja dodatno animiraju i naše najmlađe sugrađane za bavljenje sportom.“ – izjavio je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Ulaznice se mogu kupiti od danas u sustavu Eventim.hr i na blagajni Arene Varaždin na dan utakmica po cijeni od 50,00 kn.