21. prosinac 2016. | Autor: [email protected]

Žive jaslice u Zajednici Cenacolo

Članovi Udruge Sveti Lovro - Zajednice Cenacolo u bratovštini sv. Josipa u dane predstojećih blagdana 25. i 26.12.2016. te 01. i 06.01.2017. s početkom u 18:00h uprizoriti će Žive jaslice u prostoru bratovštine u Cehovskoj ulici u Varaždinu.

U priopćenju iz Zajednice Cenacolo se ističe: Jaslicama se na blizak i topao način oživljuje atmosfera Isusova rođenja. Sjajna scenografija, domaće životinje, uvjerljivi kostimi glumačko plesne ekipe s glazbenom podlogom razveseljavaju sve posjetitelje, koji se ne osvrću ni na prohladnu varaždinsku, zimsku večer. Veliku štalicu, kovačnicu, svratište, dućan, most, bunar, info štand, Betlehem na 80-ak m² oživljuju kovači, pastiri, plesači, stolari, Sveta obitelj, građani Betlehema s domaćim životinjama koje su dovezene iz staje. Scenografiju, tekstove, kostime, glazbu, uvježbavanje – sve to rade mladići i djevojke volonterski, nitko ne dobiva plaću. Sami ističu: ''Ove naše jaslice su simbol našeg rođenja, jer smo se u Zajednici ponovno rodili!''.

Uprizorenje „Živih jaslica“ predstavlja biblijsku priču o Isusovom rođenju – od navještenja do rođenja. Predstave traju cca 20-ak minuta, nakon čega posjetioci mogu prošetati Betlehomom, slikati se sa kostimiranim glumcima, životinjama ili dobiti informacije koje ih zanimaju o Zajednici Ceancolo na info štandu.

Prekrasna je to obiteljska priča koja vrlo dirljivo i efektno privlači pozornost gledatelja – posebice obitelji s djecom. Mnogi od njih se vraćaju predstavu odgledati i po više puta, što je dokaz da predstavlja malo koga ostavlja ravnodušnim.

Predstave traju cca 30 minuta, nakon čega posjetioci mogu prošetati Betlehomom, slikati se sa kostimiranim glumcima, životinjama ili dobiti informacije koje ih zanimaju o Zajednici Ceancolo na info štandu. Scenski prikaz se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.