26. ožujak 2022. | Autor: Maja Hrešć

Zeleni dan na varaždinskom placu

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u subotu je posjetio varaždinski plac gdje se tijekom jutra održala manifestacija Zeleni dan.

Stručnjaci nutricionisti iz varaždinske Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole te Srednje strukovne škole pripremali su zdrava jela, zelene sokove i smoothie, a Umjetnička organizacija Favela bila je zadužena za animaciju najmlađih posjetitelja.

Varaždinke i Varaždinci svih generacija tako su mogli na zabavan način naučiti o dobrobitima zelenog povrća, kušati ukusna zdrava jela i sudjelovati u različitim nagradnim igrama.

„Upravo nutricionisti Anita Car i Davor Hostić koji su danas ovdje s nama, sudjelovat će u provođenju „Čarobne osmice“ u varaždinskim osnovnim školama te educirati školske kuhare da provode još bolju i zdraviju prehranu naših školaraca. Kao na 5. osnovnoj školi, od iduće školske godine to ćemo provoditi na svim školama u Varaždinu. Zeleni dan na varaždinskom placu, koji je duša našeg grada, uistinu je uz sve ovo zeleno povrće i zdrave namirnice, zelen i zdrav u punom smislu. Želimo naše sugrađane potaknuti da kupuju domaće i pripremaju zdrave obroke stoga ih pozivam da dođu na našu tržnicu i sve što je dostupno i sezonski kupuju ovdje.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.