05. lipanj 2019.

Završna konferencija projekta Europe Goes Local: rad s mladima na lokalnoj razini

U samoborskom centru za mlade Bunker u petak, 31.svibnja 2019. godine održana je završna konferencija projekta Europe Goes Local u organizaciji Agencija za mobilnost i programe Europske unije na kojoj su predstavljeni rezultati i preporuke za rad s mladima na lokalnoj razini.

Kao panelist sudjelovala je i privremena pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele, koja je govorila o aktivnostima u Gradu Varaždinu kojima se želi stvoriti održiv sustav podrške radu s mladima, kao što su #Erasmus+ projekti, jačanje kapaciteta za rad s mladima kroz afirmaciju aktivnosti centra za mlade, dijaloga između mladih i donositelja odluka, jačanje kapaciteta za rad s mladima u zajednici te osnaživanje sustava volontiranja u zajednici te transnacionalna osposobljavanja i treninzi.  

Istaknut je primjer Grada Varaždina i dobiveni Erasmus+KA3 projekt Baraka za dijalog (strukturirani dijalog mladih i donositelja odluka) o prostorima i programima za mlade uz poseban naglasak na kandidaturu Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022 #v4eyc2022