15. lipanj 2016. | Autor: [email protected]

Završna konferencija projekta Domino

završna konferencija projekta "Domino"

U Park Boutique hotelu u Varaždinu održana je završna konferencija projekta „Domino – DoprinosiMO razvoju INkluzivnog Obrazovanja“. To je projekt u okviru Europskog socijalnog fonda gdje se preko Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2014. – 2020.“ osiguralo učenicima s teškoćama u razvoju pomoćnike i posrednike u nastavi. Na taj način učenicima se omogućilo lakše savladavanje svakodnevnih zadataka i obaveza.

Završnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić, Jasmina Dvorski, ravnateljica IV. osnovne škole Varaždin, te voditelj projekta Marin Šipek kao i predstavnici asistenata u nastavi. Primjer obrazovnog sustava iz Kraljevine Danske iznio je stručnjak iz područja obrazovanja, Henrik Reumert,. Nositelji projekta uz Grad Varaždin su Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, sedam osnovnih škola, Prva privatna gimnazija te Razvojna agencija Sjever DAN.

Među prvima Grad Varaždin je projekt asistenata u nastavi započeo još 2010. godine sa 13 asistenata dok je ovogodišnji projekt broji 53 asistenata za 60 učenika. Vrijednost projekta je 2.030.00 kn od čega devedeset posto dolazi od bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda dok Grad Varaždin sufinancira projekt sa nešto više od 200.000 kuna.