21. veljača 2022. | Autor: Maja Hrešć

Završna konferencija projekta ABCitiEs

Završna konferencija projekta ABCities, punog naziva Area Based Collaborative Entrepreneurship in Cities održat će se u virtualnom okruženju 23. veljače 2022. godine.

Grad Varaždin, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina te Grad Čakovec iz Republike Hrvatske, od lipnja 2018. godine sudjeluju na EU projektu pod nazivom ABCitiEs – Area Based Collaborative Entrepreneurship čiji je temeljni cilj poticanje različitih oblika suradnje poduzetnika, pronalaženje i promoviranje novih oblika kolektivnog poduzetništva koji se mogu vezati uz određenu lokaciju i tako revitalizirati gradove i gradske jezgre.

Završna konferencija projekta ABCities, održat će se u virtualnom okruženju 23. veljače 2022.

Registracija za pristup konferenciji je obavezna, a može se napraviti na sljedećoj poveznici.

Konferencija počinje u 11:00 sati, a program konferencije je dostupan na sljedećoj poveznici

Na konferenciji će se predstaviti sve aktivnosti projekta koje su provedene do danas, dok je službeni završetak projekta 31. svibnja 2022. godine.

Vrijeme preostalo do kraja projekta, projektni partneri će iskoristiti za izradu završnih izvješća te za evaluaciju ostvarenih rezultata.

Članovi projektnog tima iz Hrvatske snimili su prezentaciju s video dijelovima kojima će predstaviti projektne aktivnosti provođene na područjima gradova Varaždina i Čakovca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.596.561,00 eura, od čega se 85 % sufinancira iz Interreg Europe programa financiranja Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost dijela projekta koji se odnosi na projektne partnere iz Hrvatske; FOI, Grad Varaždin i Grad  Čakovec iznosi gotovo 240.000 eura (FOI 103.415 eura, Grad Varaždin 76.572 eura te Grad Čakovec 57.098 eura).

Više o projektu može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici: https://www.interregeurope.eu/abcities/.