24. srpanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Završili radovi u Aninoj ulici i najavljene nove rekonstrukcije

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar u srijedu je uz pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Roberta Krajcera i direktora Varkom d.d. Željka Bunića obišao Aninu ulicu te obilježio završetak radova na rekonstrukciji.

Radovima koje je izvodio Colas Hrvatska d.d., prethodili su radovi na rekonstrukciji plinske i vodovodne mreže s priključcima koje su izveli Termoplin d.d. Varaždin, odnosno Varkom d.d.

„Anina ulica dužine je 303 metra, a vrijednost radova koje financira Grad Varaždin je milijun i 400 tisuća kuna. Radila se kompletna rekonstrukcija plinske i vodovodne mreže, asfalt u punoj širini te nogostupi. U tijeku je postavljanje horizontalne prometne signalizacije, a iscrtat će se i biciklistička staza. Prema planu rekonstrukcija sada slijede Filipecova ulica te Ulica Đure Kuhara.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Nakon Anine ulice, predstavnici Grada Varaždina obišli su Ulicu Dobriše Cesarića u kojoj se, osim rekonstrukcije vodovodne mreže, rade i priključci, asfaltiranje kolnika u punoj širini, nogostup, uređenje biciklističkih staza. Radovi završavaju krajem kolovoza. Ukupna vrijednost radova koje financira Grad Varaždin je 873.000,00 kuna, dok trošak koji financira Varkom d.d. iznosi oko 300.000,00 kuna.

Zamjenik gradonačelnika uvjerio se i u tijek radova na izgradnji školske sportske dvorane 6. osnovne škole koja bi trebala biti završena do početka nove školske godine: „Radovi se polako bliže kraju. Sukladno zahtjevima ravnatelja i djelatnika škole, napravljena je rekonstrukcija škole kako bi se nova dvorana spojila sa starim dijelom i kako bi dobili dodatne prostorije. Potpisali smo i ugovor da se fasada osvježi kako bi cijela škola bila u istoj boji. Ukupni iznos radova je oko 15 milijuna kuna.“

Zamjenik Avar također je izvijestio kako su u Prešernovoj ulici, u dogovoru sa stanarima okolnih zgrada, započeli radovi na izgradnji parkirališta koji bi trebali završiti u narednih mjesec dana, a najavio je i novi rotor u Biškupcu te uređenje Mažuranićeve ulice.

Većina radova na sanaciji nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici završit će u idućih deset dana, a svi radovi, uključujući i javnu rasvjetu, završit će do 10. kolovoza 2019. godine.