08. siječanj 2020. | Autor: ddretar

Završeno igralište u Kućanu Gornjem

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok zajedno s djecom Dječjeg vrtića Varaždin u srijedu je provjerio kvalitetu izvedenih radova na obnovljenom dječjem igralištu u Kućanu Gornjem, uz igralište Nogometnog kluba Udarnik. Projekt je proveden u sklopu programa poticanja ruralnog razvoja sredstvima Europske unije.

Ukupna vrijednost novih igrala i izvedenih radova iznosi 400.000,00 kuna od čega je iz fondova EU dobiveno 220.000,00 kuna (55%). Radove je izvodila Forma d.o.o. iz Varaždina, a nadzor je vršila Inventa projekt d.o.o. Radovi su izvršeni u roku od 2 mjeseca.

 

Priliko obilaska igrališta gradonačelnik Čehok je istaknuo: Vjerujem da će ovo igralište koristiti djeca iz četri okolna naselja, sva tri Kućana i Zbelave.Uz to, ove godine planiramo otvoriti i novi vrtić koji se gradi u Kućanu Donjem i koji bi trebao biti gotov do šestog mjeseca. U Zbelavi se radi cijeli sustav kanalizacije , u Kućan Marofu idemo s otvaranjem jednog novog dijela naselja. Mogu reći da smo mi u ove dvije godine uložili u ova četiri prigradska naselja  više nego u sedam godina prije toga. – rekao je Čehok naznačivši da će igralište sigurno pridonijeti zbližavanju i druženju građana ovog dijela grada.

 

S tim se složio i predsjednik Mjesnog odbora Kućan Gornji Goran Bobek: Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradu Varaždinu na ovom hvalevrijednom projektu. Našim klincima i klincezama omogućeno je igranje na raznovrsnim igralima koje mogu koristiti i djeca sa šireg prigradskog područja. Ovo je sigurno jedno od ljepše uređenih dječjih igrališta. – rekao je predsjednik mjesnog odbora ponadavši se da će i toj projekt pridonijeti povećanju broja djece na tom području koje već sad nastanjuju mlade obitelji.