23. rujan 2024. | Autor: td

Završeno 8. natjecanje vatrogasaca Varaždinske županije

Na stadionu SRC Sloboda u nedjelju 22. rujna, završeno je 8. natjecanje vatrogasaca Varaždinske županije koje je uz pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava organizirala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije.

Svečanom proglašenju rezultata i zatvaranju natjecanja nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, predsjednik Vatrogasne  zajednice Varaždinske županije i voditelj natjecanja Nedeljko Vukalović, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Biškup, predstavnik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin Radovan Martinec te kontrolor natjecanja Vlado Brlečić koji su tom prigodom uručili pehare i diplome najboljim natjecateljima.

Na natjecanje se prijavilo 60 ekipa, a ukupno je sudjelovalo više od 600 natjecatelja. Operativni vatrogasci i odrasli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Varaždinske županije stariji od 16 godina bili su raspodijeljeni u 5 natjecateljskih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji (muški A, muški B, žene A, žene B i profesionalne vatrogasne postrojbe B).

Pobjedničko mjesto u kategoriji “Muški A” pripalo je DVD Šćepanje, drugo mjesto DVD Donji Kneginec, a treće mjesto DVD Ludbreg, dok su u muškoj B kategoriji prvo mjesto osvojili DVD Šćepanje, drugo mjesto DVD Varaždin, a treće mjesto pripalo je DVD Novi Marof. Prvoplasirane u ženskoj A kategoriji bile su DVD Šćepanje, drugo mjesto osvojile su DVD Donji Kneginec, a na trećem mjestu su DVD Ludbreg. U kategoriji “Žene B” pobjednice su DVD Biškupec, drugoplasirane DVD Leskovec, a na trećem mjestu su vatrogaskinje iz DVD Šćepanje.

Po tri najbolja odjeljenja u svakoj kategoriji izborili su sudjelovanje na 9. Državnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati tijekom 2025. godine.