12. lipanj 2017. | Autor: [email protected]

Završen projekat POSITIVA

Konferencijom za novinare u palači Herzer u ponedjeljak je obilježen završetak europskog projekta Pozitiva kojim su osigurani pomoćnici u nastavi varaždinskim učenicima.

Riječi pohvala za suradnju na projektu svim partnerima uputila je u ime Grada Varaždina zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica. O pozitivnim iskustvima takvog rada govorili su Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti, Miljenko Ernoić, ravnatelj agencija Sjever DAN te Karmen Jalšovec, ravnateljica 1. OŠ i Marin Vučić, ravnatelj Centra Tomislav Špoljar. Naglašeno je kako će se projekat osiguravanja pomoćnika u nastavi za djecu kojoj je to potrebno nastaviti i slijedeće godine, a novost je da će se asistenti ugovarati na četri godine.

Za školsku godinu 2016./2017. podnesena je projektna prijava „Pomoćnici osiguravaju nastavak inkluzije i obrazovanja - POSITIVA“ za dodjelu bespovratnih sredstava za osiguranje pomoćnika u nastavi učenicima u osnovnim školama Grada Varaždina, Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin, u sklopu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali “2014.-2020“. Odobren je projekt u vrijednosti 1.632.588,25 kune. Sklopljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 1.387.700,00 kuna i 15% sufinanciranja vrijednosti projekta iz proračunskih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je od 01. kolovoza 2016. do 31. srpnja 2017. godine.

Projektom je osiguran rad 35 pomoćnika u nastavi za 38 učenika s teškoćama u razvoju do 14. lipnja 2017. godine.