21. svibanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Započeo program besplatnog vježbanja za građane „Zdrav pokret“

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u srijedu je na stadionu Sportskog centra Sloboda prisustvovala prvom treningu besplatnog sportsko-rekreacijskog programa „Zdrav pokret“ kojeg provodi Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

„Većina građana jedva je čekala otvaranje igrališta i sportskih terena što vidimo po velikom broju onih koji danas ovdje vježbaju. Projekt „Zdrav pokret“ je hvalevrijedan i omogućava svim zainteresiranim građanima besplatno vježbanje dva puta tjedno. U ime Grada Varaždina mogu reći da mi je drago da se ove vrijedne investicije koje ulažemo u infrastrukturu isplate, što se najviše vidi u činjenici da to građanima kasnije koristi, kao primjerice ulaganje u ovaj naš prekrasan stadion Sloboda.“ – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i pozvala sve građane da dođu na besplatne vođene treninge.

Ovaj besplatan program osmišljen je da, provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života, potakne građane na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života. Odvija se na vanjskim terenima Sportskog centra Sloboda, dva puta tjedno (ponedjeljkom i srijedom), s početkom u 18 sati u trajanju od sat vremena, a vode ga kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije. Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, od najmlađih do najstarijih, a sastoje se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući.

Program se odvija sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uz osiguravanje svih propisanih higijenskih i sigurnosnih uvjeta.