07. lipanj 2022. | Autor: dd

Započelo intenzivno uređivanje varaždinskih ulica

Pri obilasku radova na rekonstrukciji Ulice Miljenka Stančića u Hrašćici, dr.sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina danas, u utorak 7. lipnja 2022. godine najavio je početak intenzivnog uređivanja varaždinskih ulica.

U pratnji Vlade Podbrežničkog, pročelnika UO za gradnju i komunalno gospodarstvo, više savjetnice  Martine Cesar-Kelemen te Damira Laljeka, predsjednika MO Hrašćica gradonačelnik je na gradilištu razgovarao s radnicima i predstavnicima izvođača radova, tvrtke COLAS Hrvatska d.d. Izvijestili su ga da se obavljaju radovi skidanja postojeće konstrukcije ceste, dogradnja i profiliranje trupa ceste kamenim materijalom, pri čemu se na mjestima proširenja izvodi iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije. Postavljaju se novi rubnjaci, a slijedi uređenje oborniske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta, te uređenje bankina i kolnih prilaza. Završetak je predviđen za kraj ovog mjeseca, a vrijednost radova je 673 tisuće kuna. Sredstva su osigurana u punom iznosu u proračunu Grada Varaždina.

Po završetku radova u Stančićevoj ulici, dogovoreno je da se  radnici i mehanizacija COLAS-a odmah presele se i nastavljaju raditi rekonstrukciju Vukovarske ulice u Hrašćici.  Potom će urediti i  Vinkovačku ulicu u Hrašćici. Na red će doći i Ulica kardinala Kuharića. No, prije toga započet ćemo uređenje Ulice Tina Ujevića te Habdelićevog trga u samom gradu.  Planiramo također radove u drugim dijelovima grada. Tako mogu već sada najaviti radove u Žumberačkoj ulici te u Ulici Franje Račkog, a poslije Špancirfesta će na red konačno doći i Ulica Vatroslava Lisinskog.   – najavio je gradonačelnik intenzivne radove na uređenju varaždinskih ulica.