08. veljača 2019. | Autor: Maja Hrešć

Započeli radovi na dogradnji VI. osnovne škole

Gradonačelnik Ivan Čehok u petak je sa svojim suradnicima prisustvovao svečanosti obilježavanja početka radova i polaganju temeljnog kamena za izgradnju dvorane i dogradnju VI. osnovne škole Varaždin.  

Škola će uz novu dvoranu dobiti tri nove učionice, tri kabineta za stem područje, zbornicu te će se proširiti knjižnica i blagovaonica. Također, od jeseni će svi učenici nastavu polaziti isključivo u jednoj smjeni. Vrijednost projekta je veća od 12 milijuna kuna.

Gradonačelnik je obišao radove i zajedno s učenicima položio temeljni kamen te pritom izjavio: „Ovom nadogradnjom i proširivanjem VI. osnovne škole i ulaganjima u II. i V. osnovnu školu dobit ćemo infrastrukturu u cijelome gradu. Već sada imamo škole koje su sigurno i iznad europskog prosjeka po svojoj opremljenosti, a ovime će naše škole stvarno biti u vrhu što se tiče uvjeta za djecu, kabineta, opreme, uvjeta za nastavnike i roditelje i time se treba hvaliti. Projekt zapravo obuhvaća izgradnju gotovo pola nove škole na koju je velik pritisak zbog novih naselja koja su nastala u ovom dijelu grada“.