19. rujan 2018. | Autor: Maja Hrešć

Započela 29. međunarodna znanstvena konferencija CECIIS 2018

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar danas je prisustvovao svečanom otvorenju 29. međunarodne znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018, jednom od najvažnijih godišnjih međunarodnih događanja na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike.

Konferencija traje od 19. - 21.  rujna 2018., a uz predavanja dvaju renomiranih svjetskih stručnjaka i znanstvenika, profesora Dimitrisa Karagiannisa sa Sveučilišta u Beču te profesora Dietera Hertwecka sa Sveučilišta Reutlingen u Njemačkoj, svoje radove će predstaviti znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz osam zemalja Europe i svijeta. CECIIS se kroz gotovo 30 godina postojanja razvila u jednu od značajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, a ove godine tematski je naglasak na digitalnoj transformaciji.

"Želim vam ugodan boravak u Varaždinu, na Fakultetu organizacije i informatike, ova tri dana koliko traje konferencija. 29 godina rada dokaz je da je CECIIS konferencija zaista uspješna. I ja sam nekad bio student ovog Fakulteta pa tako i sudionik konferencije. Kao IT stručnjak, prisustvovao sam mnogim predavanjima iz ovog područja, no konkretno CECIIS ima nešto što druge konferencije nemaju, ovdje se obrađuju sadašnje teme kao i one o kojima ćemo tek pričati u budućnosti. Drago mi je vidjeti ovoliko sudionika, mladih ljudi koji pokreću svoje STARTup-ove, otvaraju uspješne tvrtke. Zato smo ovdje i zato je ova konferencija važna, a ovo mjesto je mjesto gdje učimo jedni od drugih", izjavio je u pozdravnom govoru zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.