01. ožujak 2019. | Autor: ddretar

Zanimljivi reprezentativni odbojkaški susreti u Varaždinu

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici u petak je održan radni sastanak na kojem su najavljena zanimljiva odbojkaška događanja u Varaždinu tijekom predstojećih mjeseci. 

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok sa suradnicima primio je predstavnike Hrvatskog odbojkaškog saveza: predsjednika Antu Bakovića, direktoricu Valentinu Biflin te direktora reprezentacija Franu Žanića te predstavnike OK Kitro iz Varaždina predsjednika Damira Martinčevića i trenera i člana UO Ivicu Đolongu.

Kao što je najavljeno u varaždinskoj Areni će biti odigrane utakmice Europske odbojkaške lige. Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske 29. svibnja ugostit će Mađarsku, 1.-2. lipnja Austriju a 15. lipnja Francusku. Muška odbojkaška vrsta istih će dana igrati protiv najboljih selekcija Estonije, Španjolske i Nizozemske. Na današnjem sastanku najavljeno je da će 21. – 22. lipnja biti odigrane finalne utakmice  ( Final Four ) ženskih reprezentacija.

Osim nastupa odbojkaških reprezentacija, razmatrana je i zamolba da Varaždin krajem srpnja ove godine bude domaćin i pokrovitelj Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, a tereni bi trebali biti uređeni na Aquacityu uz jezero Motičnjak pokraj Varaždina. Nadalje, Varaždin bi trebao u ljeto biti domaćin odbojkaškog kampa za mlade igrače i trenere na kojem se očekuje dvjesto polaznika.

Prema svemu sudeći, ljubitelji kvalitetne odbojke ovog će ljeta u Varaždinu imati dobru ponudu.