19. ožujak 2012.

ZAMJENIK GRADONAČELNIKA S BRANITELJIMA

branitelji image braniteljisadrza

19.03.2012. - Zamjenik varaždinskog gradonačelnika mr.sc. Vjeran Radelić sudjelovao je na drugom sastanku dopredsjednika i podružnica Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata regije Sjever, u koju spadaju Krapinsko zagorska, Bjelovarsko - bilogorska, Koprivničko - križevačka, Međimurska i Varaždinska županija,a organizirala ga je Udruga Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije.
 

"Vrlo često govorilo se o valorizaciji uloge sjeverozapada Hrvatske koji se na početku Domovinskog rata već 1991. godine uspio obraniti i riješiti neposredne opasnosti. U tim okolnostima mora se priznati različitost pozicije i uloge u obrani, primjerice, Posavine i Istočne Slavonija,  jednog Vukovara ili Osijeka,  Dubrovnika ili Zadra koji su bili izloženi dugotrajnim razaranjima i svakodnevno brojili žrtve na svojim ulicama. Iako je pozicija tih gradova i regija bila mnogo teža nego naša, osuđujem se reći da je važnost o obrani bila podjednaka.

Jer upravo u tim gradovima jednu od presudnih uloga u obrani činili su borci, dragovoljci i branitelji iz našeg kraja. Vama posebno nije potrebno nabrajati i opisivati događaje u Vukovaru i Kninu,  ili u vrletima Velebita ili na jugu Hrvatske jer ste bili sudionici tih događaja. Posljednjih godina, izdanjem nekoliko vrijednih fotomonografija i knjiga rasvijetljena je prava povijest naših postrojbi i to će ostati zapisano na sjećanje svim budućim generacijama." -  istaknuo je Radelić.