18. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Zamjenik gradonačelnika primio sudionike projekta „Prvo komunicirajmo“

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić primio sudionike projekta „Prvo komunicirajmo“, učitelje i ravnateljicu iz varaždinske I. osnovne škole te 4 ravnatelja, 5 učitelja engleskog jezika i zamjenicu gradonačelnika grada Pruszcza Annu Szafranska iz Poljske.

I. osnovna škola partner je u projektu sa školom Gmina Pruszcz. Cilj projekta je poboljšanje komunikacijskih vještina na stranom jeziku i razvoj novih metoda poučavanja. Učitelji iz Poljske će prisustvovati nastavnim satima stranih jezika na I. osnovnoj školi te promatrati metode i načine rada naših učitelja.

„Ovakvi projekti su vrlo bitni, prvenstveno služe za razmjenu informacija i metoda poučavanja stranih jezika u školama, a i u osobnim kontaktima, stvaranju veza s gradovima. Iz svakog takvog projekta koji je sufinanciran sredstvima iz Europske unije možemo puno toga naučiti i siguran sam da će oni doprinijeti značajnoj kvaliteti poučavanja naše djece i stranih jezika u školama. Također, boravkom ovdje ovi učitelji će upoznati naš grad, naše običaje, pa i županiju, a svoja iskustva zatim prenijeti u Poljsku.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Koordinatorica projekta Sonja Tušek-Podobnik objasnila je kako su ciljevi projekta pronalaženje novih metoda, odnosno implementiranje novih metoda u nastavni proces. „Naglasak je na učenju stranih jezika u osnovnim školama, odnosno na komunikaciji, jer su njihovi učitelji shvatili da je djeci govor stranog jezika problem te žele to poboljšati. Cijeli projekt financira naš partner u Poljskoj i to iz EU fondova i uključena je i njihova lokalna zajednica.“ – rekla je Sonja Tušek-Podobnik.