11. rujan 2019.

Zamjenik gradonačelnika u posjetu Dresdenu

Na poziv počasnog konzula RH u Saskoj Petera Neumanna u povodu proslave Dana neovisnosti RH u Saskoj zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar posjetio je Dresden u Slobodnoj Državi Saskoj u Njemačkoj.

Prilikom trodnevnog službenog boravka  zamjenik Avar jučer se susreo se i s ministrom vanjskih i europskih poslova RH Gordanom Grlićem Radmanom. Sudjelovali su na Svetoj misi u crkvi Sv. Katarine u Ralbitzu, koju je koncelebrirao nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj. Nakon mise su posjetili i grad Wittichenau i Gradsku vijećnicu te crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u kojoj se nalazi grob  hrvatskog časnika Janka Šajatovića Krabata, kojega Nijemci slave kao značajnu povijesnu ličnost. Počasni konzul RH u Saskoj, Peter Neumann organizirao je i svečani prijem i posjet tvrtci  Krabat Milchwelt uz nazočnost  predsjednika zemaljskog parlamenta Saske Matthiasa Rösslera i gradonačelnika grada Wittichenaua Markusa Poscha.

Zamjenik Zlatan Avar iskoristio je posjet Saskoj za razgovore o daljnjim aktivnostima koje će se poduzimati na polju povezivanja ovih dviju država, mogućim investicijskim ulaganjima i kulturnoj i gospodarskoj suradnji.