14. srpanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Zamjenik gradonačelnika posjetio edukacijsko-rekreacijski kamp u prirodi uz rijeku Dravu

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković posjetio je edukacijsko-rekreacijski kamp Camperion u organizaciji udruge Virtus koji se za varaždinske osnovnoškolce odvija na području uz rijeku Dravu.

Polaznici su zamjeniku predstavili aktivnosti koje provode u prostoru kampa okruženog netaknutom prirodom. Osim zabavnih i društvenih igara kao što su odbojka, nogomet, djeca se susreću s metodički oblikovanim radionicama u prirodi iz područja herpetologije, ornitologije i hidrobiologije, uče o bioraznolikosti ptica, zmija, žaba i vodenih organizama te njihovim međuodnosu. Spavanje u šatorima posebno im je zanimljivo te se rado iz godine u godinu vraćaju u kamp tijekom ljetnih praznika.

Predsjednik udruge Virtus i voditelj kampa Patrik Majcen istaknuo je kako Grad Varaždin u svakom trenutku prati rad udruge i pruža neizmjernu podršku njihovim aktivnostima: „Zahvaljujući tom poticaju, uspjeli smo unaprijediti infrastrukturu kampa, nabaviti potrebnu opremu i osigurati kvalitetne edukacijske programe za naše učenike te stvoriti oazu za učenike u kojoj se mogu povezati s prirodom, razvijati svoje vještine i stjecati nova znanja na jedinstven i interaktivan način. Gospodin Marković se s posebnom pažnjom posvetio razgovoru s našim polaznicima, slušajući njihova mišljenja, ideje i želje za daljnje poboljšanje kampa. Njegova podrška i zainteresiranost za naše aktivnosti znače nam iznimno puno, jer osjećamo da smo prepoznati i podržani od strane lokalne zajednice. Ovaj posjet je samo jedan od primjera kako Grad Varaždin aktivno surađuje s nama i prati naš napredak.“ – rekao je Patrik Majcen.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković rekao je kako su ovakve i slične aktivnosti za djecu u prirodi, gdje uz razonodu i druženje uče o svijetu oko sebe i o snalaženju u prirodi, iznimno važne: „Prepoznali smo vrijednost ovakvih projekata i zahvaljujem Patriku što ulaže velik trud da ih svake godine organizira. Ovo je prava škola za djecu i siguran sam da će im iskustva odavde biti vrijedna za cijeli život.“