14. listopad 2019. | Autor: Maja Hrešć

Zamjenica gradonačelnika primila sudionike Erasmus+ projekta

U ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održan prijem za sudionike Erasmus+ projekta Suradnja za inkluziju (COLINC - Colaboration for inclusin), kojima je domaćin Dječji vrtić Dječji svijet Varaždin.

Goste iz Portugala, Italije, Grčke, Slovenije, i predstavnike domaćina iz vrtića Dječji svijet, primila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica. Cilj projekta je poboljšati i dijeliti metode i strategije za rad s djecom s posebnim potrebama.

Zamjenica gradonačelnika zaželjela je dobrodošlicu sudionicima projekta u Varaždin te izrazila zadovoljstvo da se Dječji vrtić Dječji svijet uključio u ovakav projekt. „Grad Varaždin se trudi prijavljivati što više projekata, a pod time mislim na projekte koji su posloženi, imaju nekakvu svrhu. Zato nas uvijek veseli da se i druge ustanove, pa tako i privatni vrtići, također prijavljuju. Erasmus+ je odličan program koji će od sljedeće financijske perspektive EU biti povećan za nekoliko puta i to je dobra prilika da se razmijene iskustva. Ovaj konkretni projekt ima za cilj razmjenu iskustva o metodama rada s djecom s posebnim potrebama, dakle one s poteškoćama u razvoju, ali i darovitom djecom. Sve je više djece s posebnim potrebama, s intelektualnim poteškoćama, teškoćama sa senzornom integracijom, a u Hrvatskoj nije dobro postavljen sustav što se tiče predškolskoj odgoja. Grad Varaždin po tom pitanju radi najviše što može. Primjerice, preko Pučkog otvorenog učilišta organiziramo senzorne projekcije, a promjenom statuta Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar organizirat će se i rana intervencija, čime će svi oni koji nemaju financijska sredstva, imati konačno i u Varaždinu mogućnost da tu uslugu dobiju besplatno.“ – rekla je Sandra Malenica.