29. siječanj 2018. | Autor: [email protected]

Zajedno u projektu informiranja o gospodarenju otpadom

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković u ponedjeljak 29. siječnja 2018. godine su u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisali Sporazum o udruživanju u provedbi projekta Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. 

Gradovi Varaždin i Varaždinske Toplice tako će temeljem sporazuma zajedno sa općinama koje su također iskazale interes (Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Vidovec ) aplicirati na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za pružanje potpora jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za dodjelu u okviru ovog Poziva je 47.200.000,00 kuna, a Varaždin, Varaždinske Toplice i četiri spomenute općine s obzirom na broj stanovnika mogu očekivati ukupni iznos do milijun i 200 tisuća kuna. Iznos bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda (KF) po pojedinom projektnom prijedlogu koji se može dodijeliti iznosi maksimalno 85 % od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

 

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva svrstavaju se u nekoliko grupa – tiskani mediji; radio i televizijske emisije/spotovi; tiskani materijali za informiranje i edukaciju; javne tribine za korisnike, edukacije i natjecanja za predškolsku i osnovnoškolsku djecu; mjere koje promoviraju ravnopravnosti žena i muškaraca i zabranu diskriminacije, te prilagođenost za osobe s invaliditetom i mjere za strane turiste s uputama za odgovorno postupanje s otpadom.