16. siječanj 2018. | Autor: [email protected]

Zajedničkim druženjem završio projekt "Deset dana sportskog višeboja"

Projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, „Deset dana sportskog višeboja“, kojim je učenicima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola, za vrijeme zimskog odmora, omogućeno besplatno bavljenje sportskim aktivnostima, uspješno je završen proteklog tjedna.

Projekt, koji je počeo je 27. prosinca, obuhvaćao je devet dana treniranja te natjecanje u nogometu, rukometu, odbojci i borilačkim sportovima u četvrtak, 11. siječnja, i „izlet iznenađenja“ za sve sudionike u petak, 12. siječnja.

Učenici varaždinskih osnovnih škola marljivo su trenirali pod stručnim vodstvom kineziologa Tomislava Biškupa za odbojku, Tomislava Jelenskog za nogomet, Emerika Večerića za borilačke sportove i Marka Žganca za rukomet. U sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju učenicima su bili osigurani sportska oprema i rekviziti te svakoga dana međuobrok.

Uz omogućavanje upoznavanja sa sportom te besplatnog treniranja, jedan od ciljeva projekta bio je da djeca koja se ne bave sportom osjete treniranje u „pravoj“ sportskoj dvorani, a možda se jednog dana uključe i u redovito treniranje u varaždinskim sportskim klubovima ili dođu pogledati njihove natjecateljske utakmice.

„Na kraju projekta koji je organiziran već četvrtu godinu mogu reći da smo svi zadovoljni. I mi kao organizatori, djeca koja su veselo prihvatila bavljenje sportom kao zdravu aktivnost te roditelji koji su pohvalili projekt“, ističe stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar Dvorski.

Zajedničko druženje djece i njihovih voditelja u sklopu projekta „Deset dana sportskog višeboja“ završilo je u petak izletom u Zagreb, u „Muzej iluzija“, te ručkom u pizzeriji „Oro-Goro“ u Oroslavju. Polaznicima su uručene diplome za „ustrajno i uspješno vježbanje“ i spomen-majice.

Projekt je proveden uz potporu Grada Varaždina.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina zahvaljuju svim sudionicima, njihovim roditeljima, te nastavnicima i ravnateljima škola koji su pomogli u obavještavanju učenika o aktivnostima, a novi sportski projekt za osnovnoškolce najavljuju po završetku nastave u lipnju.