05. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Zahvalnice povodom Svjetskog dana učitelja

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u utorak je u povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja u Gradskoj vijećnici održao prijem za umirovljene djelatnike osnovnih škola Grada Varaždina i Dječjeg vrtića Varaždin koji su u mirovinu otišli u protekloj školskoj godini te nastavne djelatnike koji su dobitnici nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

„Danas je Svjetski dan učitelja i primili smo nagrađene učitelje i učiteljice koji su u mirovini. Ja sam posebno senzibiliziran što se tiče učitelja jer sam iz učiteljske obitelji, moji roditelji i otac i majka su bili učitelji tako da mi je ovo posebno zadovoljstvo. Rad učitelja protekle godine bio je znatno teži, kombinirali su nastavu online i uživo i vjerujem da će se njihov trud prepoznati u uspjesima tih generacija koje su oni odgajali. Grad Varaždin trudi se da im poboljša uvjete rada. Jedna od velikih stvari jest da smo omogućili učiteljicama u produženom boravku ugovore na neodređeno. Grad kontinuirano ulaže u kvalitetu materijala u školama, u obnovu škola, ali moramo još više ulagati u ljude. Ugovori na neodređeno kojima im se ne prekida radni odnos tijekom ljeta jedan je od početnih koraka i vjerujem da ćemo u tom smjeru nastaviti i dalje.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj i čestitao svim učiteljima njihov dan.  

UNESCO je 1994. godine proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja, u spomen na isti datum 1966. godine, kada je u Parizu potpisana Preporuka o statusu učitelja. Od tada se ovaj dan obilježava u više od sto zemalja. Želja i namjera je da obrazovanje odnosno učitelji i odgojitelji, dobiju društvenu važnosti koju i zaslužuju.

 

NAGRAĐENI (Ministarstvo znanosti i obrazovanja):

dr.sc. Tea Pavičić Zajec – učiteljica razredne nastave
mr.sc. Tamara Ređep – učiteljica informatike

Ivica Kolarić – tehnička kultura

Dubravka Kalinić-Lebinec

Ljiljana Inkret-Martinčević

Željka Hutinjski

Dijana Gašparac

Mihaela Vrbnjak Grđan

Rosana Štrocinger

Aleksandra Oreški

Mario Stančić

 

UMIROVLJENI:

Rajka Stilinović

Ljiljanka Bistrović

Marina Pajtlar

Danijel Labaš

Branko Zavrtnik

Marija Ivančić

Marija Cepanec

Ankica Kadrijević

Gordana Kresonja

Nela Čolo

Pavica Kovačić

Jadranka Kostanjevec

Nevenka Herceg