04. listopad 2018.

Zahvalnice povodom Svjetskog dana učitelja

Danas je, povodom Svjetskog dana učitelja, gradonačelnik Ivan Čehok primio umirovljene djelatnike osnovnih škola Grada Varaždina i Dječjeg vrtića Varaždin koji su u mirovinu otišli u školskoj godini 2017./2018. i uručio im Zahvalnice i prigodne poklone.

 „ Koristim prigodu da svim varaždinskim odgojiteljima, učiteljima, profesorima i svom ostalom nastavnom osoblju čestitam Dan učitelja. Na simboličan način danas smo pozvali umirovljenike koji su prošle i ove godine otišli u  mirovinu kako bi smo im se zahvalili. Varaždin ima sreću da smo oduvijek imali  dobre učitelje i da danas imamo dobro učiteljstvo, jer bez motiviranog  i kompetentnog učitelja , bez entuzijaste koji voli svoj posao nema ni dječjih radnih i obrazovnih postignuća.  Zbog toga treba tim ljudima zahvaliti, ali i podsjetiti na to da je Grad Varaždin  grad koji već dugi niz godina najviše izdvaja za obrazovanje i pri samom je vrhu u Hrvatskoj. Nisu to samo materijalna i novčana ulaganja, to je davanje vrijednosti i pridavanje značaja obrazovanju jer ipak najvažnije je imati motivirane i kompetentne učitelje“ naglasio je gradonačelnik.

Ovogodišnji umirovljenici koji su primili Zahvalnicu Grada su: Marija Posavec (I.OŠ), Vlatko Đakulović (II.OŠ), Marica Kranjec (IV.OŠ) te bivši djelatnici Dječjeg vrtića Varaždin Francika Aladrović, Neven Ivančanin, Đurđa Smernjak i Ljerka Haslinger.