25. listopad 2023. | Autor: dd

Zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa, u varaždinskom restoranu River pub u srijedu, 25. listopada 2023. godine organizirana je svečanost. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj tom je prigodom šezdesetorici darivatelja krvi uručio zahvalnice za višekratno darivanje krvi.

Uz sve svoje obaveze, svake godine se rado odazivam pozivu Crvenog križa kako bi bio s vama na Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Svaka čast vama koji dajete krv jer vas na to nitko ne prisiljava, to je vaša odluka. Želim da i djeca vide kako još uvijek postoje ljudi koji su se odlučili nešto darivati, a nisu trebali. Iskreno vam čestitam i sa zadovoljstvom ću vam uručiti zahvalnice – poručio je gradonačelnik Neven Bosilj čestitavši okupljenim darivateljima krvi njihov dan.

Njih su također pozdravile i čestitale im na njihovom plemenitom djelu dr. Anka Dorić s Odjela za transfuziju Opće bolnice Varaždin i Branka Rodek, predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Ona je u svom govoru napomenula kako grad Varaždin od 121 grada u Hrvatskoj zauzima osmo mjestu po broju darivatelja. Ove godine sakupljeno je na području djalovanja GD CK Varaždin već 4838 doza krvi, a plan od 6150 doza sigurno će biti ispunjen do kraja godine.

Među dobitnicima priznanja bilo je 5 žena koje su dale krv 35 puta te 5 žena koje su darivale krv 55 puta. Najveći broj priznanja primili su muškarci koji su darivali krv 50 i više puta. Najveći aplauz prisutnih dobili su darivatelji sa 100 davanja, a posebno se istaknuo Franjo Kruljac koji je dao krv već 125 puta.