30. travanj 2013.

Zahvaljujući danas potpisanom Ugovoru o zamjeni zemljišta, na jesen kreće gradnja nove pučke kuhinje u Varaždinu

ugovor grad - biskupija image ugovor grad - biskupija

30.04.2013.-Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i biskup Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak potpisali su danas u Salonu Gradske vijećnice Ugovor o zamjeni zemljišta između Grada Varaždina i Varaždinske biskupije. Grad Varaždin i Varaždinska županija još su 2008. Godine za izgradnju Caritasovog centra na Banfici namijenili zemljište na Banfici na kojem, međutim, nije bila moguća gradnja pa je cijeli projekt čekao.
„Pri našem prvom susretu prije godinu i pol biskupu sam obećao da ćemo riješiti taj problem i evo, učinili smo to. Dosadašnje zemljište zamijenili smo komunalno opremljenim zemljištem od 6000 m2 s prilaznom cestom i time su otklonjene sve prepreke za gradnju pučke kuhinje i ostalih sadržaja u budućem Caritasovom centru.“ – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.
„“Nakon silnih zavrzlama, konačno smo uspjeli i već bismo na jesen mogli početi graditi. Pučka kuhinja sada radi u neadekvatnim uvjetima, a s obzirom na rastući broj potrebitih, željeli bismo centar završiti što prije.“ – istaknuo je mons. Mrzljak.
„Prostorno – planska dokumentacija nije se mogla riješiti punih 5 godina i čestitam gradonačelniku što je to uspio u tako kratkom vremenu.“ – rekao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar, koji je nazočio potpisivanju Ugovora, budući da je Varaždinska županija sudjelovala u kupnji zemljišta s milijun i pol kuna prije 5 godina.
Pučka kuhinja, koja djeluje u sklopu Caritasa Varaždinske biskupije,  dnevno priprema 327 obroka za potrebite, a njen rad Grad Varaždin sufinancira s 300 tisuća kuna godišnje. Gradonačelnik Habuš najavio je kako Caritas Varaždinske biskupije i dalje može računati na pomoć Grada Varaždina u svim njegovim aktivnostima.

Potpisivanju Ugovora o zamjeni zemljišta nazočili su i ravnatelj i predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije  Ante Šola i Ivan Godina, te zamjenik varaždinskog gradonačelnika mr.sc. Vjeran Radelić.