28. kolovoz 2017. | Autor: [email protected]

Zahvala na kraju Špancirfesta

Gradonačelnik  Grada Varaždina dr. Ivan Čehok je u ime gradske vlasti uputio na kraju Špancirfesta slijedeću javnu poruku:

 

Zahvaljujemo i čestitamo svim sudionicima, sponzorima i pokroviteljima, aktivnim organizatorima iz Turističke zajednice Grada Varaždina, umjetnicima, izlagačima, obrtnicima i turističkim djelatnicima te svima koji su na bilo koji način pripremali i sudjelovali na ovogodišnjem Špancirfestu. Također, zahvalni smo svim građanima Varaždina i njihovim gostima iz cijele Hrvatske i šire regije koji su posjetili ovogodišnji  Špancirfest  i tako pridonijeli njegovoj prepoznatljivosti i uspješnosti. I ove se godine potvrdilo kako je Špancirfest  najposjećenija, najraznovrsnija i najsadržajnija turistička manifestacija u široj regiji  koja uključuje sve od susreta na ulici do kreativnih radionica, gastronomske ponude, uličnih performansa pa sve do vrhunskih predstava i koncerata namijenjenih svim dobnim skupinama građana i životnim stilovima ljudi. S velikim brojem posjetitelja u ugodnoj atmosferi,  Špancirfest je svojom pozitivnom energijom i emocijama te nadaleko prepoznatljivim ugođajem ove godine imao nemjerljivo velik turistički učinak u promidžbi urbane kulture Grada Varaždina. Takvi rezultati i ocjene Špancirfesta dobra su podloga za njegov daljnji razvoj i poboljšanje raznovrsnih sadržaja koji će zasigurno slijedećih godina privlačiti još više sudionika i posjetitelja te ostaviti Grad Varaždin na vodećoj poziciji među organizatorima turističkih manifestacija.

Gradska vlast će u pripremi slijedećeg,  jubilarnog Špancirfesta povesti širu raspravu  i pozvati građane da svojim savjetima i sugestijama kažu kakav Špancirfest i kakve sadržaje na Špancirfestu žele.