07. lipanj 2019. | Autor: ddretar

Zahvala gradu za najizdašniju donaciju

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med. zahvalio je gradonačelniku Grada Varaždina dr.sc. Ivanu Čehoku na donaciji sredstava iz gradskog proračuna kojima je uređen prostor za smještaj uređaja za magnetsku rezonancu i prateće sadržaje. 

Svečanost je održana u petak u varaždinskoj bolnici, a ravnatelj bolnice je zahvalio svim donatorima koji su zajedno prikupili 849 tisuća kuna. Grad Varaždin je najizdašniji donator jer je za tu namjenu izdvojeno 400 tisuća kuna.

Gradonačelnik Čehok je prilikom razgledavanja prostorija i uređaja naglasio: Izuzetno mi je drago što smo i ovaj put uspjeli u gradu osigurati sredstva kojima smo bolnici omogućili uređenje prostorija za smještaj ovog vrijednog dijagnostičkog uređaja. Iako zdravstvo nije u našoj nadležnosti, mi kontinuirano pomažemo bolnici na različite načine sve u cilju poboljšanja standarda zdravstvene skrbi zaših sugrađana.

Uređaj za magnetsku rezonancu marke Siemens, snage 1,5 T ( Tesla ),  vrijedan 7,1 milijun kuna nabavljen je bespovratnim sredstvima Europske unije. Jedan je od sedam nedavno nabavljenih uređaja za bolnice i klinike u Hrvatskoj. Za rad na uređaju osposobljen je liječnik specijalist neuroradiologije, a edukaciju su prošla i dva inženjera. Uređaj u Varaždinu sada radi u jednoj smjeni, no već na jesen radit će cijeli dan jer je cilj da se dnevno obavlja 25 pregleda pacijenata.