24. rujan 2020. | Autor: ddretar

Zagrebačka otvorena, aglomeracija pojeftinila priključak na kanalizaciju

Ivan Čehok, Željko Bunić, Zlatan Avar, Robert Gotić nadgledaju završetak radova u Zagrebačkoj ulici

Gradonačelnik Varaždina  Ivan Čehok zahvalio se u četvrtak građanima na strpljivosti govoreći u Zagrebačkoj ulici o završetku tehnološki najkompleksnijih radova koji su se protekli mjesec izvodili u sklopu projekta aglomeracije, odnosno postavljanja kanalizacijskog kolektora i priključaka.

Zagrebačka ulica je bila zatvorena za promet, a gradonačelnik je ukazao na važnost radova zbog blizine trafostanice: Da se na tom dijelu nešto krivo dogodilo, pola grada ostalo bi bez struje! U relativno kratko vrijeme, sa samo tjedan dana zakašnjenja, napravljen je jedan vrlo važan zahvat. Ovdje se spajaju jugoistočni i jugozapadni dio kolektora i tako ćemo konačno imati spojen kanalizacijski prsten oko grada. Važno je napomenuti da smo unutar tih radova na aglomeraciji omogućili spajanje na kanalizaciju za 68 kućanstava i to samo za dvije tisuće kuna po domaćinstvu. Desetak kućanstava bit će priključeno i na vodovodnu mrežu.

Uz zvuke strojeva koji su završavali postavljenje finog asfaltnog sloja direktor Varkoma Željko Bunić je naglasio: Prošlo je manje od godinu dana na trasi aglomeracije A1, a završeno je više od 50 posto radova. To je pokazatelj da se radovima pristupa ozbiljno od strane izvođača i investitora koji su uložili sve svoje napore da se radovi izvedu kako treba. Nastavit ćemo izgradnju kolektora, a do kraja desetog mjeseca  će u sva tri naselja  Zbelava, Gojanec i Črnec biti završeni kompletno svi radovi  do razine horizontalne signalizacije. Nadalje, važno je napomenuti da smo iskoristili ove radove da izvedemo i sekundarnu kanalizacijsku i vodovodnu mrežu. Priključci bi inače koštali oko 10 tisuća, a sada će moći šezdesetak kućanstava  dobiti priključke za samo 20 posto cijene.

Direktor Varkoma Bunić najavio je u listopadu priključenje kanalizacije od Ulice Tomislava Miškulina do jugozapadnog kolektora čime bi se rasteretila postojeća mreža u slučaju velike količine oborina.

Predstavnik izvođača radova GK grupe, Robert Gotić najavio je da će Zagrebačka ulica biti otvorena za promet već u četvrtak od 15 sati. Ovdje je radove izvodila domaća operativa i nama je stalo do toga da to bude dobro izvedeno. Mi tu živimo pa želimo da radovi budu odrađeni kvalitetno – zaključio je Robert Gotić.