10. svibanj 2012.

ZA PRAVA SLIJEPIH OSOBA

habus_psi_vodici_650

10.05.2012. - U multimedijskoj dvorani Gradskog muzeja Varaždin u Palači Herzer gradonačelnik Goran Habuš otvorio je okrugli stol na temu "Mobilnost i komunikacija sa slijepim osobama - temeljno ljudsko pravo". Organizatori ove manifestacije su Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Varaždina. Prije govora u kojem se založio za ostvarivanje svih prava slijepih i slabije mobilnih osoba, gradonačelniku je prezentiran rad sa posebno obučenim psima vodičima za slijepe osobe.


Prije govora u kojem se založio za ostvarivanje svih prava slijepih i slabije mobilnih osoba, gradonačelniku je prezentiran rad sa posebno obučenim psima vodičima za slijepe osobe.

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet  u okviru svog djelokruga rada provodi edukativno-promotivne aktivnosti u cilju podizanja svijesti društva o specifičnim potrebama, pravima i mogućnostima, kako slijepih tako i drugih osoba s invaliditetom te djece s teškoćama u razvoju. U okviru projektnih aktivnosti sufinanciranih od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, djelovanje je usmjereno na edukaciju predstavnika institucija koje u okviru svog djelokruga rada susreću spomenute osobe.